Graph Search Facebook ve Bing'in Arasını Bozdu

Graph Search Facebook ve Bing'in Arasını Bozdu
Facebook geçtiğimiz günlerde yeni özelliği olan Graph Search'ü akıllı telefonlara da getireceğini açıklamıştı. Facebook'un kendi sitesi içinde küçük bir arama motoru kurması Microsoft ile aralarının bozulmasına neden oldu. Bundan sonra Bing aramalarında F

Facebook geçtiğimiz günlerde yeni özelliği olan Graph Search'ü mobil versiyonlara da getireceğini açıklamıştı.Facebook'un kendi sitesi içinde küçük bir arama motoru kurması Microsoft ile aralarının bozulmasına neden oldu. Bundan sonra Bing aramalarında Facebookçıkmayacak.

1,35 milyar kullanıcıya hizmet veren Facebook, yaklaşık 4 gün önce Graph Search özelliğini akıllı telefonlarada getireceğini açıkladı. Sadece İngilizce aramaları destekleyen özelliğin bir kaç gün içerisinde iOS cihazlara getirilmesi bekleniyor. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg konuyla ilgili olarak, bu özelliğin kullanıcılar tarafından yoğun talep gördüğünü ifade etti. 

Facebook Graph Search özelliği bir çeşit sosyal ağ arama moturudur. Graph Search tüm Facebook kullanıcılarına özel arama sonuçları elde etmelerini sağlar. Bu özellik eski Google çalışanları Lars Rasmussen ve Tom Stocky tarafından geliştirilmiştir. Beta sürümü yayınlanan Graph Search, 2013 Ağustos’ta tüm ABD üzerinde kullanılabilir hale getirilmiştir. 




Örneğin arama bölümüne “Ahmet'in düğünü” şeklinde bir arama yaparsanız, arkadaşınız olan Ahmet'in gönderileri ekrana geliyor. Bu özelliği fotoğraf, mesaj, yorum, gönderiler içinde kullanabilirsiniz. Eğer geçmişte paylaştığınız bir gönderiyi veya fotoğrafı unuttuysanız, arama kısmından anahtar kelimelerle kolayca sonuca ulaşabilirsiniz. 
 

VentureBeat sitesine açıklama yapan Facebook, "Facebook arama motorunda henüz internetten gelen bilgileri kullanmıyoruz. Amacımız kullanıcıların kendi aralarında ve Facebook'ta neler paylaştığını görmelerine yardımcı olmak" şeklinde konuştu.
 
Microsoft ise 'Facebook'un arama motoru özelliğini sosyal ağ içindeki bilgilere özel kıldığını, bu yüzden Bing kullanımının sonlandırıldığını' belirtti. Microsoft, Facebook ile birçok alanda işbirliğine devam ettiklerinin altını çizdi. Facebook kullanıcıları için yenilikler üretmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.