Grip ile koronavirüs arasındaki farklar nedir? Nasıl ayırt edilir?

Grip ile koronavirüs arasındaki farklar nedir? Nasıl ayırt edilir?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın grip paylaşımı ardından koronvavirüs ile grip arasındaki farklar merak edilmeye başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı grip paylaşımında, ribin sebebi İnfluenza virüsü, Koronavirüsle aynı şekilde bulaşır. Yakın mesafede, kapalı ortamda risk artar. Koronavirüse karşı alınan üç tedbiri sıkı uygularsak, grip vakalarını da azaltmış oluruz. Lütfen daha dikkatli olalım. Aynı anda iki virüsle savaşmak zorunda kalmayalım" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar grip ile koronavirüs arasındaki farkları ve bu farkların kimler tarafından anlaşılabileceğini merak etti.

AYRIMI HEKİMLER YAPABİLİR

Yapılan bir açıklamada,  “Grip, nezle ve covid-19 birbirine karıştırılan ve aslında belirtileri birbirine çok benzeyen 3 farklı hastalık. Nezle hepimizin çok sık geçirdiği viral bir enfeksiyon. Burun akıntısı ile başlar. Yüksek ateş yapmaz. Genellikle biraz yorgunluk halsizlik olur ve birkaç günde en fazla bir haftada iyileşirsiniz” denildi. Yapılan araştırmalar sonucunda grip ağır seyrederek, yüksek ateş, solunum sıkıntısı ve eklem ağrıları yaptığı ancak virüsün üst solunum yollarında kaldığı belirtildi. Ancak Covid enfeksiyonun başlangıcı da aynı nezle, grip belirtileri ile başlar. Kuru öksürükle, yüksek ateşle, boğaz ağrısı ile başlar ama Covid-19’un diğerlerinden farkı çok kısa sürede akciğere iniyor olması. Yani akciğere indiği içinde balgam yapması bazı hastalarda da en önemlisi zatürreye neden olması. İki taraflı yani her iki akciğerimizi de kısa sürede etkileyen zatürreye neden olması ve hastaneye yatış gerekliliği. Grip ve koronavirüs ayrımını ise sadece hekimler tarafından yapıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.