Gripten hızlı kurtulmak için 12 ipucu

Gripten hızlı kurtulmak için 12 ipucu
 Muhabir
Gribi hızlı bir şekilde atlatmanın en iyi yolu dinlenmek ve susuz kalmamaktır. Ancak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olmak için deneyebileceğiniz birkaç ek şey daha var.

Grip, influenza virüsünün neden olduğu oldukça bulaşıcı bir solunum yolu enfeksiyonudur. Grip semptomları genellikle yaklaşık bir hafta sürer. Ancak en şiddetli semptomlar yalnızca iki ila üç gün boyunca ortaya çıkar. İyileştikten sonra bir hafta daha yorgunluk, halsizlik ve öksürük yaşamaya devam edebilirsiniz.

Daha hızlı iyileşmenize yardımcı olacak 12 ipucu:

1. Evde kalın

Vücudunuzun grip virüsüyle savaşması için zamana ve enerjiye ihtiyacı vardır. Bu da günlük işlerinizin ikinci plana atılması gerektiği anlamına gelir.

Hafta boyunca market alışverişine çıkmayı ya da çamaşır yıkamayı tercih etmeyi düşünebilirsiniz, ancak kendinize kötülük yapmış olursunuz. Evde kalın ve kendinizi daha iyi hissedene kadar işlerinizi askıya alın.

Evde kalmak, iyileşmenize yardımcı olmasının yanı sıra, gribin etrafınızdaki diğer insanlara yayılmasını da önler. Grip yaşlılar ve küçük çocuklar için tehlikeli olabilir, bu nedenle bulaşıcıyken başkalarıyla temastan kaçının. temas ettiğiniz yüzeyleri ve kişisel eşyalarınızı düzenli olarak dezenfekte etmeniz hayati önem taşımaktadır.

2. Bol sıvı alın

Gribin belirtilerinden biri terlemeye yol açabilen yüksek ateştir. Ayrıca kusma veya ishal nöbetleriyle de karşı karşıya kalabilirsiniz. Vücudunuzun kaybedilen sıvıyı yerine koymak için bol miktarda sıvıya, hatta enfeksiyonla mücadele etmek için daha fazlasına ihtiyacı vardır.

Su en iyisidir ancak bitkisel çaylar veya ballı çay da içebilirsiniz. Bunlar sizi sulu tutarken semptomlarınız üzerinde rahatlatıcı bir etkiye de sahiptir. Hastalığınız döneminde her zaman kaçınmanız gereken iki şey alkol ve kafeindir.

3. Mümkün olduğunca uyuyun

Griple savaşırken vücudunuzun en iyi ilacı uykudur. Her zamankinden daha erken yatın ve daha fazla uyuyun. Vücudunuza iyileşmesi için daha fazla zaman tanımak için gün içinde de kestirebilirsiniz.

Dinlenme ve uyku aynı zamanda zatürre gibi ciddi grip komplikasyonları riskinizi de azaltır.

4. Nefesinizi kolaylaştırın

Burun tıkanıklığı ve öksürük ile uyumak zor olur. Daha kolay nefes almak ve daha iyi bir gece uykusu için şunları deneyin:

Ekstra yastık kullanın

Başınızı destekleyin ve sinüs basıncını hafifletin

Odanızda nemlendirici veya buharlaştırıcı çalıştırın

Sıcak bir şeyler için

Yatmadan önce duş alın.

5. Sağlıklı yiyecekler yiyin

Bir kase dondurma ve bir paket patates cipsi yemek isteyebilirsiniz, ancak vücudunuzun gripten kurtulması için daha iyi beslenmeye ihtiyacı var.

Taze meyve ve sebzeler, virüsle savaşırken bağışıklık sisteminizi güçlendiren önemli vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sağlar.

İştahınız pek olmayabilir ancak gücünüzü korumak için düzenli yemek yemeniz önemlidir.

6. Havayı nemlendirin

Kuru hava hastalık belirtilerini daha da kötüleştirebilir. Odanızda buhar veya nemlendirici makine çalıştırarak havanızı daha nemli hale getirmelisiniz. Nem iyileşmenize yardımcı olacaktır.

7. Tedavinizi destekleyici ilaçlar kullanın

Eczaneniz soğuk algınlığı ve grip tedavisi için yüzlerce farklı seçenekle doludur. Bazı ilaçlar burun tıkanıklığı gibi spesifik semptomları tedavi etmek için kullanılırken, diğerleri aynı anda birçok grip semptomunu da tedavi eder.

8. Mürveri deneyin

Mürver yüzlerce yıldır soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılmaktadır. Günde dört kez mürver pastili tüketenlerde 48 saat sonra ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, burun tıkanıklığı ve öksürükte azalmalar görüldü.

Başka bir çalışmada, grip benzeri semptomları olan ve günde dört kez 15 mililitre mürver şurubu alan 60 kişinin semptomlarında, plasebo alanlara göre dört gün daha erken iyileşme görüldü.

312 uçak yolcusu üzerinde yapılan daha büyük bir çalışma, günde üç kez alınan 300 miligram mürver özü kapsülünün, seyahat sonrasında hastalananlarda soğuk algınlığı ve grip semptomlarını ve süresini plasebo grubuna kıyasla azalttığını buldu.

Mürver kapsülleri, pastilleri ve şurupları mağazalarda veya internette mevcuttur. Bulantı, kusma ve ishale neden olabileceğinden çiğ mürver yememelisiniz.

Mürverin tamamlayıcı bir terapi olduğunu unutmayın, bu nedenle gribi de reçetesiz veya reçeteli ilaçlarla tedavi etmeniz gerekeceğinden bir sağlık uzmanına danışmalısınız..

9. Öksürüğü hafifletmek için bir kaşık bal tüketin

Bal, boğaz ağrısını veya öksürüğü yatıştırmak için oldukça yaygın doğal ilaçtır. Balı çayla karıştırmak, grip semptomlarınızı tedavi ederken aynı zamanda susuz kalmamanın harika bir yoludur.

Bir çalışmada araştırmacılar, üst solunum yolu enfeksiyonu olan 2 ila 18 yaş arası çocuklarda bir doz balın gece öksürüğünü kontrol etmede yaygın öksürük bastırıcılardan daha etkili olduğunu buldu.

Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta da, bir yaşından küçük çocuklara bal verilmemelidir.

10. Antiviral ilaçlar konusunda doktorunuza danışın

Antiviral ilaçlar yalnızca reçeteyle satılır, bu nedenle önce bir doktora görünmelisiniz. Bu ilaçlar genellikle gribe bağlı komplikasyon gelişme riski yüksek olan kişiler için önerilmektedir.

Bu ilaçlar virüsün çoğalmasını engeller. Belirtiler ortaya çıktıktan sonraki 48 saat içinde kullanırsanız en iyi sonucu alırsınız.

11. Grip aşısı olun

Yıllık grip aşısı, bilim adamlarının bir sonraki grip sezonunda hangi grip türünün baskın olacağına dair tahminlerine dayanarak üretiliyor. Grip aşısı yaptırmak sizi virüsün bazı türlerinden koruyabilir.

Bu nedenle aşı yaptırarak kendinizi korumak iyi bir fikirdir.

12. Olumlu düşünün

Duygularımızın ve tutumlarımızın fiziksel olarak nasıl hissettiğimizi ne kadar etkilediğini sıklıkla unutuyoruz. Olumlu düşünceler tıkalı burnunuzu açamayabilir veya ateşinizi düşüremeyebilirsiniz. Ancak hastalığınız sırasında olumlu bir tutum sergilemek genel iyileşmenize yardımcı olabilir.

Gripten kurtulmak için yapabileceğiniz en iyi şey uyumak, dinlenmek ve bol miktarda sıvı içmektir. Grip belirtilerinizi erken fark ederseniz ve ciddi komplikasyon riskiyle karşı karşıyaysanız belirtilerinizin süresini kısaltmaya yardımcı olacak antiviral ilaçları da doktor tavsiyesiyle deneyebilirsiniz.

Grip semptomlarının çoğu bir ila iki hafta içinde düzelir. Grip semptomlarınız iyileşmeye başlarsa ve ardından hızla kötüleşirse veya iki hafta sonra geçmezse doktorunuzla iletişime mutlaka geçin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.