Gülen, Erdoğan'dan 7 yıl önce söylemiş

Gülen, Erdoğan'dan 7 yıl önce söylemiş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ABD'yi Müslümanlar keşfetti' açıklaması polemiği sürüyor.

Erdoğan’ın “Amerika kıtasını Kolomb’tan önce Müslümanlar keşfetti”  bilginin 7 yıl önce Fethullah Gülen tarafından 8 yıl önce Zaman yazarı Mustafa Armağan tarafından gündeme getirildiği ortaya çıktı.

GÜLEN: "AMERİKA'YI MÜSLÜMANLARIN KEŞFETTİĞİ KABUL EDİLEN BİR GERÇEKTİR"

Gülen'in sitesinde "İnsanların Amerika'ya geçmesi nasıl olmuştur" başlıklı makalede aynen şu cümlelere yer veriliyor:

"Son olarak şunu da söyleyebiliriz. Eğer dünya karalarını bugünkü durumuyla kabul edecek olursak bu yine zor olmayacaktır. Çünkü, Bering Boğazı bazen buzlarla kaplandığında, bugün dahi Rusya'dan Amerika'ya geçmek mümkündür. Hem, böyle bir mesafe en iptidaî sallarla bile geçilebilir. Nitekim, modern gemilerin olmadığı bir devrede, Kristof Kolomb'dan evvel Müslüman seyyahların, hem atlarını da beraberlerinde yükledikleri gemilerle Amerika'ya geçip orayı keşfettikleri, bugünün araştırmacılarının büyük bir çoğunlukla kabul ettikleri açık bir gerçektir. Demek oluyor ki Amerika'ya gidip bugünkü nesle menşe olan insanların oraya geçmesi için harikulâde bir hâdiseye gerek yoktur. Olan olduğuyla gayet makuldür..." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.