Güllaç raflarda yerini aldı

Güllaç raflarda yerini aldı
Osmanlı saray mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan güllaç, Ramazan ayının yaklaşmasıyla Çankırı’daki pastane ve restoranlarda satışa sunulmaya başlandı.

Çankırı’da Ramazan ayı öncesi hazırlıklar hız kazanırken, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç da raflardaki yerini aldı.

İHA'nın haberine göre: Hafif ve sütlü yapısıyla Ramazan ayında en çok tercih edilen tatlılardan biri olan güllaç, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan lezzet mirasları arasında yer alıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tatlı, restoran menülerinde de öne çıkan tatlılardan biri oldu.

iha-20250227aw401149-2-t.jpg

“GÜLLAÇ, SÜT VE GÜL SUYU İLE DİNLENDİRİLDİĞİNDE DAHA ÖZEL BİR TAT KAZANIYOR”

Güllacın yapım süreci hakkında bilgi veren tatlı ustası Harun Çetinkaplan, Ramazan ayının bereketiyle geldiğini vurgulayarak, “Ramazan ayında özellikle hafif tatlılar tercih ediliyor. Güllaç, kadayıf ve soğuk baklava gibi tatlılar arasında en çok rağbet görenlerden biri. İncecik hamurun gül suyu ve süt içerisinde dinlendirilmesiyle hazırlanan güllaç, pişirilmeden yapılan nadir tatlılardan biri olmasıyla da öne çıkıyor. Bu özelliği onu diğer tatlılardan ayırıyor ve Ramazan sofralarında vazgeçilmez kılıyor” dedi.

iha-20250227aw401149-1-t.jpg

Çetinkaplan ayrıca künefe, baklava, kadayıf ve katmerin de Ramazan ayında yoğun talep gören tatlılar arasında yer aldığını belirtti.

iha-20250227aw401149-7-t.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.