Gülünüzü çürütmeden kurutun

Gülünüzü çürütmeden kurutun
Size önereceğimiz bu yöntemle, o çok sevdiğiniz kişiden gelen bu çiçeği çürütmeden, kokusundan ve dokusundan bir şey kaybetmeden sonsuza kadar saklayabileceksiniz!

Siz de sevdiğiniz birinden gelen o gülün kokusunun hiç kaybolmamasını, o güzel güllerin solmamasını istiyorsunuz değil mi? 

Size önereceğimiz bu yöntem ile kokusunu ve dokusundan neredeyse hiçbir şey kaybetmeden kuruyan güllere sahip olacaksınız.

Nasıl yapılır

Öncelikle güllerinizin tüm sap kısmını alacak kadar derin bir vazo ya da pet şişe bulun. Eğer bu büyüklükte bir eşyanız yoksa gülün saplarını kesin. Vazonuzu su ile doldurduktan sonra suyun içine bir tutam şeker koyun.

Güllerinizi oda sıcaklığında beklemeye alın. Burada önemli olan konu güllerinizi sobanıza ya da kalörferinize yakın bir mesafede tutmanızdır. Isı kaynağı ile güllerinizin arasındaki uzaklığı azami 20 cm maksimum 100 cm olarak ayarladıktan sonra yapacağınız şey, direkt olarak güneş ışığına maruz bırakmamanız olacaktır. Bu işlemi yaptıktan sonra tek yapmanız gereken 3 gün beklemek.

Birbirinden güzel kurutulmuş güllere sahip olmak işte bu kadar kolay!

kaynak: Kadinvekadin.net 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.