Gümüşhane'nin 98. kurtuluş yıl dönümü

Gümüşhane'nin 98. kurtuluş yıl dönümü
Kentin düşman işgalinden kurtuluşu törenlerle kutlandı- Kutlamalar kapsamındaki müzik, eğlence ve halk oyunları gösterileri, terör olayları nedeniyle iptal edildi

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Kutlamalar, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Cezayir Danışan ve Belediye Başkanı Ercan Çimen'in, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Buradaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Çimen'in Anıt Şeref Defteri'ne yazdığı mesajın okunmasıyla sona erdi.

Kutlamalara daha sonra Zafer Meydanı'nda devam edildi. Buradaki törene, Vali Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Garnizon Komutanı Danışan, Belediye Başkanı Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Burada gaziler, Vali Yavuz'a Türk bayrağı, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Danışan'a kurtarılmış vatan toprağı ve Belediye Başkanı Çimen'e de kentin anahtarını sundu.

Çimen, törende yaptığı konuşmada, tarih boyunca hiçbir milletin toprağında gözü olmayan Türkiye Cumhuriyeti’nin, bugünlerde düşman kıskacına alınmak istediğini belirterek, "Kahraman Mehmetçik ile, Anadolu’nun yiğit evlatlarıyla başa çıkamayacaklarını anlayan 1918'li yılların işgalcileri, PKK başta olmak üzere kiraladıkları katil örgütlerle bu millete düşmanlıklarını hep devam ettirmişlerdir. Düşman sadece silahla gelmiyor, bazen de sizin sevdiğiniz kılık ve kıyafetle karşınıza çıkıyor ama unutmamak gerekir ki Allah'ın yardımıyla dün olduğu gibi, bugün de kahraman ordumuz, şanlı polisimiz, yiğit insanımız el ele vererek bütün tehlikelerin üstesinden gelecek mücadeleyi vermektedir" dedi.

Türkiye'nin tüm dünyada masum milletlerin kurtuluş vesilesi olacağını dile getiren Çimen, "Ey hainler, hain ve kirli ellerinizi de emellerinizi de ülkemizin üzerinden çekiniz. Şunu biliniz ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şahlanan yeni Türkiye bugün de gelecekte de tüm dünyada masum milletlerin kurtuluş vesilesi olacaktır" ifadesini kullandı.

Çimen, kutlamalar kapsamındaki müzik, eğlence ve halk oyunları gösterilerini ise son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle iptal ettiklerini kaydetti.

Tören, kurtuluş günü dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.