GÜNCELEME - Memur-Sen'den İstanbul Valiliğine "1 Mayıs" başvurusu

GÜNCELEME - Memur-Sen'den İstanbul Valiliğine "1 Mayıs" başvurusu
Konfederasyon, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını Taksim Meydanı'nda yapmak için İstanbul Valiliğine başvurduMEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN'IN AÇIKLAMALARI EKLENDİ

ANKARA (AA) - Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 1 Mayıs'ta İstanbul Taksim Meydanı'nda miting yapmak için İstanbul Valiliğine başvurdu.

Konfederasyonun Etkinlik Tertip Komitesi, dün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının bu yılki yerini belirlemek için toplandı. Toplantıda, kutlamaların İstanbul'daki Taksim Meydanı'nda düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Komite, bu kararının ardından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını İstanbul Taksim Meydanı'nda "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı Mitingi" adıyla saat 10.00 ile 16.00 arasında düzenleme talebiyle İstanbul Valiliğine başvurdu.

- "Barış ve kardeşlik içinde kutlama yapılabileceğini göstermek istiyoruz"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü adına yakışır bir şekilde kutlamak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Biz, emeğin hakkını haykırırken, hiçbir zaman kırmadık, dökmedik, yıkmadık, yıkmayacağız. Çatışmaya, kaos çıkarmaya meyil etmedik, etmeyeceğiz. Daha önceki senelerde bunu Konya ve Kayseri'de düzenlediğimiz 1 Mayıs kutlamalarında gösterdik. Bu yıl da Taksim Meydanı'nda barış ve kardeşlik içinde kutlama yapılabileceğini göstermek istiyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.