GÜNCELLEME 3 - Diyarbakır'daki terör saldırısı

GÜNCELLEME 3 - Diyarbakır'daki terör saldırısı
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, bunların terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçunu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüpheliler o

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, bu kişilerin de terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçunu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüpheliler olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, merkez Bağlar ilçesi Dicle Bulvarı'nda terör suçu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan bazı şüphelileri sağlık kontrolü için hastaneye götüren polis servis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araç infilak ettirildi. Patlamada polis memurlarının da bulunduğu 48 kişi yaralandı.

Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanede tedavisi süren yaralılardan 3'ü yaşamını yitirdi. Patlama Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu ile bir çay bahçesinin önünde meydana geldi.

- Öğrencilerin okuldan ayrılması facianın büyümesini önledi

Öğrencilerin patlamadan yaklaşık 2 saat önce okuldan ayrıldığı, bunun da facianın büyümesini önlediği bildirildi.

Patlamanın şiddetiyle yolda çukur oluştu, okul binası ile çevredeki çok sayıda bina ve araç hasar gördü. Polis ekiplerince olay yerinde inceleme sürerken Dicle Bulvarı ulaşıma kapatıldı.

Güvenlik güçlerince teröristlerin yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçundan gözaltına alınan terör örgütü mensupları doktor raporu almak için hastaneye götürülürken saat 16.30 sıralarında Batıkent Kavşağı mevkisinde bomba yüklü aracın patlatıldığı bildirildi.

Araç içerisinde 9 polis ile 7 şüphelinin bulunduğu, yaralılar arasında olay yerinin civarında oturan ve araçlarında seyahat edenler ile çay bahçesinde oturanların da yer aldığı kaydedilen açıklamada, "Patlamada 12'si polis 45 kişi yaralanmıştır. Ayrıca ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir." ifadelerine yer verildi.

Saldırıda, hayatını kaybeden 3 kişinin örgüt adına Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bulunan fabrikaya el koyma suçunu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüpheliler olduğu öğrenildi.

- Yaralılar arasında 1 aylık bebek de bulunuyor

Patlamada yaralananlar arasında annesi D.Ç. ile parkta bulunan 1 aylık Z.L.Ç isimli kız bebek de bulunuyor. Yaralı bebek ve annesinin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam ettiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan 12 polis memurundan birinin durumunun ağır olduğu, ameliyata alındığı belirtildi. Diğer yaralıların da çeşitli hastanede tedavisi devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.