GÜNCELLEME 4 - Kilis’e 2 roket mermesi düştü - Suriye'deki DAEŞ terör örgütü üyelerince ateşlenen 2 roket mermisinin birinin boş araziye, diğerinin pansiyona isabet etmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı -

GÜNCELLEME 4 - Kilis’e 2 roket mermesi düştü - Suriye'deki DAEŞ terör örgütü üyelerince ateşlenen 2 roket mermisinin birinin boş araziye, diğerinin pansiyona isabet etmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralan
KİLİS (AA) - Suriye'den DAEŞ terör örgütü üyelerince ateşlenen 2 roket mermisi Kilis'e düştü, olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 7 kişi...

KİLİS (AA) - Suriye'den DAEŞ terör örgütü üyelerince ateşlenen 2 roket mermisi Kilis'e düştü, olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Suriye'den atılan 2 roket mermisinden biri otogar civarındaki boş araziye düştü, diğeri ise İbni Sina Caddesi'ndeki 4 katlı pansiyonun birinci katına isabet etti. Patlamada yaralanan 8 kişi, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.Yaralılardan belediye çalışanı Mehmet Emin Onarıcı (42), kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Mermilerin düştüğü bölgede, bazı bina ve araçlarda hasar oluştu.

Bu arada, roket mermisi isabet eden binanın karşısındaki Kilis Belediyesi Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler tahliye edildi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Suriye'den geldiği tahmin edilen 2 roket mermisinin, Kilis şehir merkezindeki muhtelif yerlere düştüğü belirtildi.

- Vali Tapsız yaralıları ziyaret etti

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren yaralıları ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tapsız, bugün sabah saat 09.40 civarında terör örgütü DAEŞ tarafından kente 2 roket mermisinin atıldığını anımsattı.

Tapsız, patlamada, 2'si ağır 8 kişinin yaralandığını belirterek, "Hastanede tedavi gören vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Ağır yaralı 2 vatandaşımızdan birini maalesef kaybettik. Diğer ağır yaralı hastamızın durumu iyi. Onların durumu hakkında bilgi aldım. Durumları iyiye gidiyor. Allah'a şükür hayati tehlikeleri yok. O durumu atlattılar. Hem ilimize hem de milletimize geçmiş olsun." diye konuştu.

Ziyarette, AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat ile Hilmi Dülger, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin ve İl Emniyet Candemir Özdemir de katıldı.

- Kilis Belediye Başkanı Kara'nın açıklaması

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis'in maalesef dış terör olaylarıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Gerçekten övünerek söylüyoruz Kilis, güvenilir bir Ensar şehri, fedakar şehir ve yardım sever şehir. Ama ne yazık ki Suriye’de dünyanın en vahşi olayı ve insanlık soykırımı da meydana geldiği için müthiş bir sıkıntı var. Ondan dolayı dış terör Kilisimizi doğrudan etkiliyor."

Kara, muhtelif zamanlarda Kilis’e roketler atıldığını ve bir çok insanın yaralandığını hatırlatarak, "Bugün de bir belediye personelimiz refüj çalışması yaparken şehit oldu. Ailelerine sabır diliyorum Kilis’imize geçmiş olsun." dedi.

- "Siyasi rantçılara fırsat verecek eylemlere girmek yanlış"

Bu olayları fırsat bilerek ve siyasi ranta çevirmek isteyenleri olduğunu belirten Kara, "Kilis her yerde Ensar şehri olarak bilinirken bizim buradaki bazı siyasi siyasi rantçılara fırsat verecek şekilde eylemlere girmek yanlış. Biz halen tehlike altındayız buna rağmen insanlara toplanın çağrısı yapanlara bizim insanlarımızın fırsat vermemesi lazım." diye konuştu.

- "Ölen vatandaşlarımızın her türlü zararı karşılanacak"

Olayın hemen akabinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisini aradığını aktaran Kara, şunları söyledi:

"Ölen vatandaşlarımızın her türlü zararı karşılanacak, Başbakanımız bunun talimatını verdi. Yarın itibariyle birkaç bakanımız Kilis’ gelip gerekli incelemeleri yapacak. Başbakanımız, Genel Kurmaya Başkanlığıyla görüştü ve her türlü talimat verdi. Biz de her türlü tedbirimizi aldık. Bu olayları devlet ve millet aleyhine kullanmamak lazım. Dükkanları yağmalayıp 'vali istifa etsin belediye başkanı istifa etsin' diye bağırmak isteyenler olabilir ama hesap siyasiyse bunun hesabının görüleceği yer seçim arenasıdır.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir konuşmasında Kilis’ten ilçe diye bahsettiğini öne süren Kara, "Kılıçdaroğlu halen Kilis’in il olduğunun bile farkında değil. Kilis'in özellikle Kılıçdaroğlu’na ve dünyaya tanıtabilmesi gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.