GÜNCELLEME- Çobanların fark ettiği patlayıcı imha edildi

GÜNCELLEME- Çobanların fark ettiği patlayıcı imha edildi
Van'ın Çaldıran ilçesinde teröristlerce menfeze yerleştirilen ve bölgede hayvanlarını otlatan çobanların fark etmesi sonucu güvenlik güçlerince imha edilen el yapımı patlayıcının yaklaşık 600 kilogram olduğu bildirildiDETAYLAR EKLENDİ

VAN (AA) - Çaldıran'da terör örgütü PKK mensuplarınca menfeze yerleştirilen yaklaşık 600 kilogram ağırlığındaki el yapımı patlayıcı, çobanların haber vermesi üzerine imha edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Çaldıran-Muradiye karayolundaki bir menfeze teröristlerce yerleştirilen patlayıcı, bölgede hayvanlarını otlatan çobanlar tarafından fark edildi.

Durumun güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine olay yerine polis, jandarma ve MİT Bölge Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

Bölgede yapılan çalışmanın ardından bomba inceleme ve imha uzmanları, terör örgütü mensuplarınca menfeze, amonyum nitrat ve mazotla güçlendirilmiş 6 jelikan varil içerisinde yaklaşık 600 kilogram patlayıcı yerleştirildiğini tespit etti.

Elektrik kablolarıyla ateşleme düzeneği hazırlanan patlayıcının etkisinin artırılması için mutfak tüpüyle desteklendiği de ortaya çıktı.

Güvenlik güçlerince yolun kenarındaki boş araziye taşınan patlayıcılar, imha edildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.