GÜNCELLEME - Denizli'deki fuhuş operasyonu

GÜNCELLEME - Denizli'deki fuhuş operasyonu
Fuhşa aracılık ettikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i kadın 10 kişi tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

DENİZLİ (AA) - Denizli'de fuhşa aracılık ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan zanlılardan 10'u tutuklandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, internet sitesi üzerinden fuhşa aracılık edildiği iddialarına yönelik 22 adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Şüphelilerden 5'i savcılıktaki ifadelerinin ardından salıverildi, 16'sı ise "fuhşa aracılık yapmak ve dolandırıcılık" suçlamalarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemece biri kadın 10 zanlı tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyonun 5 aylık teknik ve fiziki takibin ardından yapıldığı, şüphelilerin internette 300'den fazla site açtığı, kadın fotoğrafları bulunan site üzerinden fuhuş için anlaştıkları yaklaşık 40 kişiyi, site aracılığıyla verilen hesaba "depozito" olarak para yatırmaya yönlendirdiği, bu kişilerin "depozito" olarak yatırdıkları paraları geri alamadığı öğrenildi.

Şikayette bulunan kişilerin, internette gördüğü fotoğraf ile görüşmeye gelen kadınların farklı olduğunu, söz konusu çeteye depozito olarak 100 ile 10 bin lira arasında değişen miktarlarda para yatırdıklarını söyledikleri öğrenildi.

Zanlıların ev ve iş yerlerindeki aramalarda ele geçirilen bilgisayar, cep telefonları ile 250 bin liraya el konuldu.

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 13 Mayıs Cuma günü düzenlediği operasyonda, fuhşa aracılık yaptıkları öne sürülen 6'sı kadın 17 kişi gözaltına alınmış, ardından yürütülen çalışmalarla gözaltı sayısı 21'e yükselmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.