GÜNCELLEME Ege'de sığınmacıları taşıyan tekne battı

GÜNCELLEME Ege'de sığınmacıları taşıyan tekne battı
Didim açıklarında sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu 25 kişi öldü, 15 kişi ise Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca kurtarıldı- Kayıp olduğu değerlendirilen kişiler için bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldıÖLÜ SAYISININ 25'E YÜKSELDİĞ

AYDIN (AA) - Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu 25 kişi öldü, 15 kişi kurtarıldı. Kayıp olduğu değerlendirilen kişiler için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığından alınan bilgiye göre, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan sığınmacıların bulunduğu "Komutan 2" isimli ahşap tekne, Didim Mavişehir mevkisi açıklarında battı. Olayın bildirilmesi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 3 bot ile 1 helikopter ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 1 helikopter bölgeye sevk edildi.

Botlar ve helikopterler deniz yüzeyinde bulunan 1'i çocuk, 2'si kadın 15 sığınmacıyı kurtarırken, aralarında çocukların da bulunduğu 25 sığınmacının ise cesedine ulaştı.

Kayıp olduğu değerlendirilen kişiler için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Ege Denizi'nde son ölümlü vaka 8 Şubat'ta Edremit Körfezi'nde meydana gelmiş, bu olayda 27 kişi ölmüş, 4 kişi kurtarılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.