GÜNCELLEME - İzmir'de ev yangını: 1 ölü

GÜNCELLEME - İzmir'de ev yangını: 1 ölü
Bornova ilçesinde bir evde çıkan yangında 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti- Yangında yaşamını yitiren çocuğun cenazesi, toprağa verildi- Ailenin yakını Dülger: - "Uzun süre önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle bedensel engelli olan bir babanın 4 çocu

İZMİR (AA) - İzmir'in Bornova ilçesinde bir evde çıkan yangında 4 yaşında kız çocuğu yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Çamdibi semti 5648 Sokak'taki müstakil evde, Sultan Elbir'in çocukları Hilanur Elif Kartalmış (4) ve Ulaş Kartalmış (3) ile yatak odasında uyuduğu sırada sobadan sıçrayan kıvılcımların eşyaları tutuşturması sonucu yangın çıktı.

Uykudan uyanan Elbir, en küçük çocuğu Ulaş'ı kucaklayarak evden dışarı çıkardı. Elif'i de kurtarmak için tekrar eve dönen anne, alevlerin yükselmesi üzerine içeri giremedi ve komşulardan yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Yangını kısa sürede söndüren ekipler, eve girdiğinde Hilanur Elif Kartalmış'ın cesedini buldu. Elif'in cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Acı haberi alıp, olay yerine gelen ve fenalık geçiren ailenin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Yangın sırasında Sultan Elbir'in bedensel engelli ve imam nikahlı eşi Barış Kartalmış'ın diğer çocukları Medine ve Poyraz ile birlikte annesi Yeter Dülger'in evinde olduğu öğrenildi.

- Çocuğun cenazesi toprağa verildi

Öte yandan yangında hayatını kaybeden Hilanur Elif Kartalmış'ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Çocuğun cenazesi, Altındağ semtindeki Koşukavak Camisi'nde öğle vakti kılınan namazının ardından Pınarbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye tekerlekli sandalyesiyle katılan ve rahatsızlığı nedeniyle konuşamayan baba Barış Kartalmış, çocuğunun tabutu başında gözyaşı döktü.

Babaanne Yeter Dülger ise "İyiki diğer iki çocuğu yanıma almışım. Hilanur'um keşke senin yerine ben yansaydım" diyerek ağıt yaktı.

- Görgü tanıkları olayı anlattı

Olayın yaşandığı eve akın eden ailenin komşuları ve yakınları üzüntü yaşadı.

Baba Barış Kartalmış'ın teyzesi Aysel Dülger, yangında küçük çocukları yaşamını yitiren ailenin kirada olduğunu ve geçim sıkıntısı çektiklerini belirterek, "Anne bir çocuğunu yangından kurtarmış, Hiranur'u ise çıkaramamış. Hepsi bu evde kalıyordu. Uzun süre önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle bedensel engelli olan bir babanın 4 çocuğundan birisiydi. Sadece engelli maaşıyla geçiniyorlardı. Konu komşunun desteğiyle yaşamlarını sürdürüyorlardı. Bu aileye yardım edilsin" dedi.

Anne Sultan Elbir'in yardım çığlıklarıyla olaya müdahale ettiğini ve Hiranur'u kurtarmak için mücadele verdiğini anlatan Yunus Tayşi ise şöyle konuştu:

"Akşam komşu geldi 'yangın var' diye. Koştum geldim. Kadın çocuğum içeride diyince girmeye çalıştım. Alevler her yeri sarmıştı. Giremeyince itfaiyeyi aradık. 4-5 dakika içinde geldiler. Bir çocuğu annesi çıkarmış, diğerleri evde yokmuş. Ama anne bize çocuğun hangi odada olduğunu söyleyemedi. 45-50 dakika falan sürdü yangın. İki senedir komşumuz. İtfaiye erleri alevlerin içinde çocuğun cansız bedenine ulaştı."

Bu arada yangında ihmali olduğu iddia edilen anne Sultan Elbir'in de ifadesi için Çamdibi Polis Merkezi Amirliğinde tutulduğu bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.