GÜNCELLEME - SODES projesindeki usulsüzlük iddiası

GÜNCELLEME - SODES projesindeki usulsüzlük iddiası
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 6 ilde SODES projesi ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheliden 3'ü tutuklandıSAVCILIK AÇIKLAMASI EKLENDİ

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sosyal Destek Programı (SODES) projesi ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü tutuklandı.

Başsavcılık tarafından, 2009-2010 yıllarında SODES kapsamında bir dershaneye verilen ihalenin Kamu İhale Kanunu'na aykırı yapıldığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında 16 şüpheliden 14'ü gözaltına alındı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü, "ihaleye fesat karıştırmak", "edimin ifasına fesat karıştırma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından tutuklandı, 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır merkezli İstanbul, Ankara, Elazığ, Kayseri ve Kahramanmaraş'ta 1 Mart'ta düzenlenen operasyonlarda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 16 şüpheliden 14'ü gözaltına alınmıştı. 2 şüphelinin yakalaması için çalışmalar sürdürülüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılğından yapılan açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçu işledikleri iddia edilen ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 16 şüphelinin yakalanmasına yönelik başlatılan operasyonda 14 kişinin gözaltına alındığı hatırlatıldı, 2 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin ifade işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildiği, E.E, M.Ş, H.Ş, M.B, Y.E, M,A, E,Y, İ.Ö, İ.G, B.Y ve Ö.A'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, H.İ.İ, A.Ç ve M.A'nın ise tutuklandığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.