Günde 200 ekmekle başladı, saatte 45 bin ekmek üretiyor

Günde 200 ekmekle başladı,  saatte 45 bin ekmek üretiyor
2007 yılından bu yana Konya’nın damak çatlatan lezzeti tandır ekmeğinin üretimini gerçekleştiren Doruk Tandır, küçük bir işletmede günlük 200 adet tandır ekmeği üretirken, bugün saatte 45 bin adet tandır ekmeği üretir hale geldi

2007 yılında Konya’nın geleneksel lezzetlerinden biri olan tandır ekmeği üretimine başlayan, o dönem günlük sadece 200 tandır ekmeği üretebilen Doruk Tandır, ortaya koyduğu vizyon, katkısız ve tamamen doğal ürün, doğru hedef kitle ve insanların gösterdikleri yoğun ilgi ile bugün ekmek üretiminde Konya’nın en büyük işletmelerinden biri haline geldi.

Sadece tandır ekmeği üreterek başlanılan yolda, 2023 yılına gelindiğinde 10 çeşit ekmek üretir hale geldiklerini ve üretim kapasitelerini yüzlerce kat artırarak saatte 45 bin ekmek üretebilecek bir altyapıya sahip olduklarını dile getiren Doruk Tandır Yönetim Kurulu Başkanı Ebu Talha Doruk, “2007 yılında küçük bir işletmede günlük 200 tandır ekmeği üreterek faaliyetlerimize başladık 2016 yılında 2000 metrekare alana sahip tesisimize taşındık. Burada faaliyetlerimize hızla başladık. Saatlik üretim kapasitesi 45 bin adet olan otomasyon sistemini faaliyete geçirdik. Aile şirketi olan işletmemizde kardeşimle beraber işimizi severek, ilkelerimiz doğrultusunda, kalitemizden taviz vermeden sürdürüyoruz. İlk etapta tandır ekmeği üretiyorduk şu an 10 çeşit ekmek üretimi gerçekleştiriyoruz” dedi.

whatsapp-image-2023-10-13-at-10-33-33-1.jpeg

YENİ YATIRIMLARLA SEKTÖRÜNDE BÜYÜYOR

Ülke ekonomisine ve istihdama daha çok katkı sunmak ve tandır ekmeğinin lezzetini tüm Konya ile birlikte Türkiye’ye yaymak için çalıştıklarını kaydeden Ebu Talha Doruk, “Bunun yanında unlu mamullerle ilgili ihtiyaç duyulan ve pazar payı geniş olan alanlara yönelik de yatırım çalışmalarımız devam ediyor. Geçmişte, 2010 yılında galeta unu üretimi üzerine bir çalışma başlatmıştık. Şimdi bu çalışmamızı daha teknolojik bir altyapı ile yeniden harekete geçirmek için yatırım yapıyoruz. 2024 yılının Haziran ayı itibariyle yeni tesisimizi de üretim şemamıza dahil etmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 1 milyon 200 bin dolarlık bir ilave yatırım ile galeta unu üretimine başlayacağız” diye konuştu.

KATKISIZ ÜRETİLİYOR, TANDIRDA

PİŞİYOR, LEZZET ŞÖLENİ SUNUYOR

Doruk Tandır Dağıtım ve Pazarlama Müdürü Yusuf Arslan da her gün gece gündüz demeden üretime devam ettiklerini, ürünlerini son tüketiciye en kısa yoldan ulaştırabilmek adına güçlü bir dağıtım ağı kurduklarını ifade ederek, “Başta tandır ekmeği olmak üzere ürettiğimiz ürünleri bine yakın noktaya her gün dağıtıyoruz. Toptan ve perakende olarak satışımız mevcut. Başta restoranlar, sanayi kuruluşları ve fabrikalar olmak üzere Konya geneline katkısız, tandırda pişen, lezzet şöleni sunan ekmeğimizi ulaştırıyoruz. Tabi sadece Konya ile de sınırlı değiliz. Talebe göre Türkiye’nin dört bir yanına ve hatta yurt dışına da ekmek ve diğer unlu mamullerimizi gönderebiliyoruz. Üretimin her aşamasında hijyene özen gösteriyoruz. Ağırlıklı paketli ekmek sunuyoruz” dedi.

whatsapp-image-2023-10-13-at-10-33-44-1.jpeg

DÜĞÜN SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ OLDUK

Konya’nın geleneksel düğün pilavına da tandır ekmeği ile yeni bir boyut kazandırdıklarını dile getiren Yusuf Arslan, “Daha ilk lokmada damakta bıraktığı lezzetle dikkat çeken ekmeğimiz, uzun süre tazeliğini koruyabiliyor. Bu özelliğiyle de neredeyse hiç israf edilmiyor. Düğün soflarının da vazgeçilmezi haline gelen ekmeğimiz, düğünlerde ikram edilen yoğurt çorbası ve bamya çorbası ile de güzel bir ikili oluyor. Bu nedenle düğünlerde çoğunlukla tandır ekmeği tercih ediliyor” diye konuştu.

Ürettikleri ekmek çeşitlerine ilişkin de bilgi veren Doruk Tandır Dağıtım ve Pazarlama Müdürü Yusuf Arslan, “Tandır ekmeği, market gruplarına 200 gram ekmek, düğün sofraları için 70 gram ekmek, Konya sarması, saç ekmeği, kepekli ekmek, tirit ekmeği, 100 gram sandviç ekmeği üretimimiz, tedarik zincirinde herhangi bir aksamaya mahal vermeden devam ediyor. Bu süreç içerisinde özellikle hassasiyet gösterdiğimiz nokta hijyendir. Kendi soframızda yemediğimiz ekmeği kimseye yedirmeyeceğimizi her platformda ısrarla söylüyoruz. Yine bizim ekmek poşetlerimizin üzerinde ‘Beğenmediğiniz takdirde iade edebilirisiniz’ yazar. Bu da bizim hem kalite, hem lezzet, hem de hijyen konusunda ne kadar iddialı olduğumuzu ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-10-13-at-10-33-46.jpeg

SEKTÖRÜNDE ZİRVENİN EN İDDİALI OYUNCUSU

Başarı basamaklarını kendinden emin ve koşar adımlarla tırmanan Doruk Tandır, kısa zamanda kat ettiği mesafe ile sektöründe dikkat çeken bir yükseliş grafiğini de ortaya koydu. İşletme, KOSGEB verilerine göre aktif büyüklükte Türkiye genelinde sektörde yer alan 10 bin 136 işletme içerisinde 50. sırada yer alırken, aynı kriterin Batı Anadolu bölgesindeki sektör temsilcilerine göre bakıldığında 772 firmanın yer aldığı listede 8. sırada boy gösterdi. Mine Doruatlı

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum