GÜNDEM / 20 Şubat 2016

GÜNDEM / 20 Şubat 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek "UNESCO Gastronomi Kenti: Gaziantep" programına katılacak.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bilim Kurulu üyeleriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanlığının çalışma ve değerlendirme toplantısına katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Suriye Türkmen Meclisi Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta belediye başkanları ile toplantı yapacak, Sorgun Nakliyeciler Kooperatifi'nin açılışına katılacak.

(Yozgat/09.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile istişare toplantısında bir araya gelecek, Engelsiz Yaşam Merkezi ve AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak.

(Erzurum/10.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Bilim Merkezi Dinamik Dünya Sergisi açılışına iştirak edecek.

(Kocaeli/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Silopi Kaymakamlığını, AK Parti İlçe Başkanlığını, Sanat Sokağı esnafını ve onarımı Bakanlıkça yapılan okulu ziyaret edecek, ardından Bakanlığın Silopi İrtibat Bürosu açılışına katılacak ve yıkılan binaların bulunduğu sokakları inceleyecek.

(Şırnak/10.30-14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MÜSİAD'da düzenlenecek "Dış Politikada Neler Oluyor?" programına katılacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 23 Yaş Altı Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası'nı izleyecek.

(Samsun/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği, Belediyeyi Öncüpınar Gümrük Kapısı ile konteyner kent ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Belediye Konukevi'nde akşam yemeğine katılacak.

(Kilis/14.15-18.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Osmaniye Valiliğini ziyaret edecek, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen özel harekat polisi Mücahit Soydemir'in cenaze törenine iştirak edecek.

- Hatay'da "Toplu Temel Atma ve ORKÖY Kredileri Kullandırılan Köylülere Sertifika Dağıtım Merasimi"ne katılacak Eroğlu, Valiliği, Dünya Şehit Çocukları Vakfı Okulunu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, koordinasyon toplantısına katılacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantıda buluşacak.

(Osmaniye/10.30/11.00/Hatay/14.00-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Koordinasyon, Değerlendirme ve Planlama Toplantısı'na, Kepez'de ambulans dağıtım törenine ve Elmalı'da Devlet Hastanesi açılışına iştirak edecek.

(Antalya/09.00/13.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- HDP Eş Genel Başkanlarından Figen Yüksekdağ, Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin Adalet Nöbeti'ne, Selahattin Demirtaş ise Sümer Park'ta, Avrupa Sol Partiler Dayanışma Konferansı'na katılacak.


(İstanbul/18.00/Diyarbakır/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, parti genel merkezinde düzenlenecek "Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nın açılışında konuşacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)



SPOR

1- A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki üçüncü maçında deplasmanda Romanya ile karşılaşacak.

(Cluj/19.00)

2- Hentbolda Avrupa mesaisi

- Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi A Grubu 11. hafta maçında Beşiktaş Mogaz, deplasmanda Fransa'nın Paris Saint-Germain takımıyla karşı karşıya gelecek.

- Kadınlar Challenge Kupası çeyrek final ilk maçlarında Kastamonu Belediyespor, evinde Hollanda'nın Virto-Quintus, İzmir Büyükşehir Belediyespor ise deplasmanda Polonya temsilcisi EKS Start ile karşılaşacak.

(Paris/Kastamonu/17.00/Elblag) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Süper Lig'de 22. haftaya, Kasımpaşa-Eskişehirspor, Antalyaspor-Çaykur Rizespor, Bursaspor-Fenerbahçe müsabakalarıyla devam edilecek.

(İstanbul/13.30/Antalya/16.00/Bursa/19.00) (Fotoğraflı)

4- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 17. hafta maçları yapılacak. (Fotoğraflı)

5- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 21. hafta, Yenimahalle Belediyespor-Osmangazi Belediyespor müsabakasıyla başlayacak.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı)

6- PTT 1. Lig'de 22. haftaya, Boluspor-Samsunspor, Kardemir Karabükspor-Kayseri Erciyesspor, Adanaspor-Balıkesirspor maçlarıyla devam edilecek.

(Bolu/13.30/Karabük/16.00/Adana/18.30) (Fotoğraflı)

7- Spor Toto 3. Lig'de 26. hafta maçları yapılacak. (Fotoğraflı)





***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.











Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.