GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar:

GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar:
"Güneş potansiyeli ile Türkiye bu süreci kaçırmamalı. Geleceğimiz ve sürdürülebilirlik için harekete geçilmelidir. Ülkemizin enerji geleceği güneştedir"

ANKARA (AA) - Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gani Bayraktar, Paris İklim Anlaşması ile dünyada enerji alanında bir dönüşüm başladığını belirterek, "Güneş potansiyeli ile Türkiye bu süreci kaçırmamalı. Geleceğimiz ve sürdürülebilirlik için harekete geçilmelidir. Ülkemizin enerji geleceği güneştedir." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin, Paris İklim Anlaşması kapsamında sekretaryaya sunduğu "Ulusal Niyet Katkı Beyanı’nda" 2030 yılında 10 bin megavatlık kurulu güce ulaşmayı hedeflediğini kaydetti.

Türkiye'de 3 bin megavatı aşan onaylanmış ve kurulu güç olarak da 400 megavat işletmede güneş enerjisinden yararlanıldığını ifade eden Bayraktar, “Türkiye’nin güneş enerjisindeki potansiyeli, ülke ihtiyaçları ve enerji yatırımcılarının güneşe olan ilgisini göz önüne alınca bu hedef rahatlıkla çok daha yüksek olarak gerçekleşebilir. Türkiye, coğrafi konumu gereği güneş açısından çok önemli bir potansiyele sahip." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyada fosil yakıtlardan kaçış başladığına işaret eden Bayraktar, şunları kaydetti:

"Güneş potansiyeli ile Türkiye bu süreci kaçırmamalı. Geleceğimiz ve sürdürülebilirlik için harekete geçilmelidir. Ülkemizin enerji geleceği güneştedir. Güneş sektörünün temsilcileri olarak bizler, üzerimize düşen görevin farkındayız ve ülkemizin düşük karbonlu ekonomiye geçişi için var olan potansiyelini harekete geçirmek için gerekli olan sorumluluğunu yerine getirmeye hazırız. Karar vericilerimizin de bu sorumluluk ve fırsata uygun olarak daha iddialı hedefler belirlemesi, kentsel dönüşümden sanayiye güneş enerjisinden yararlanmak üzere uygulamaları yaygınlaştırması, sektörün gelişimini hızlandırıcı tedbirler alması ve geliştirilen politikaları istikrarlı uygulaması gerekiyor.”

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.