Güneşin en güzel yüzü Beyşehir Gölü Milli Parkı ziyaretçilerini bekliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün koruması altında olan ve Türkiye'nin 2. büyük milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı ziyaretçilerini bekliyor. Güneşin en güzel yüzü olan milli parkı geçtiğimiz yıl yaklaş

Yeşil ve mavinin buluştuğu adeta bir açık hava müzesi olan Beyşehir Gölü Milli Parkı, 868 bin 550 dekarlık alanı ile Türkiye'nin en büyük ikinci milli parkı özelliğine sahip. Milli parkın ana kaynağı olan ve deniz seviyesinden ortalama bin 121 metre yüksekte olan Beyşehir Gölü, Batı Toroslar sisteminde KB-GD doğrultulu Beyşehir ilçesinin kuzeyinde, Şarkikaraağaç ilçesinin güneyinde Sultan dağları ile Anamas dağları arasındaki tektonik bir çöküntü alanı içinde yer alıyor. 
Milli Park sınırları içinde 85 familya, 305 cins, 545 tür, 140 alt tür ve 54 varyete bulunuyor. Milli Park alanı içinde bulunan 560 taksonun 88’i endemikken Lübnan sediri, adi ardıç, katran ardıcı, göknar, karaçam, kermes meşesi, dişbudak, ceviz, karadut, erkek eğreltiotu, dağ lalesi, haşhaş, boyacı kökü, adaçayı, kardelen, sıklamen ve sarıkokulu milli parkta ve yakın çevresinde yayılış gösteren bazı önemli bitki türleri arasında yer alıyor. 
Üstün peyzaj özelliği, barındırdığı yaban hayatı, doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile içerisinde özel bir yeri olan Beyşehir Gölü, 653 bin dekarlık yüzölçümü ile Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olmakla birlikte 3. büyük göldür. 
Muhteşem bir gün batımının yaşandığı milli parkta, göl ile ormanın bütünleşmesi ise doyumsuz bir seyir sunuyor. Milli Park turizm için önemli bir alan olan Beyşehir Gölü Milli Parkı olta balıkçılığı, yayla turizmi, tarihi yerleri ziyaret, su sporları, mağara gezisi ve kuş gözlemciliğinin yapılabileceği ender bir alan özelliğine sahip. Trekking (doğa yürüyüşü), hiking (kırda gezinti), biking (dağ bisikletiyle gezi) ve piknik alanları, jeep safari güzergahları, plaj, çadır ve karavanla kamp yapabilme olanakları bulunan Milli Park için en uygun rekreasyon ve gezi turları, Mayıs-Ekim ayları arasında yapılabiliyor. 
Beyşehir Gölü’nün üzerinde çoğunlukla Bizans manastırlarının yer aldığı yaklaşık 33 ada bulunuyor. Bu özellik, adaları “inanç turizmi” açısından çekici kılıyor. Özellikle manastır kalıntılarının bulunduğu Mada Adası, Kızkalesi Adası, Manastır Adası, Hacı Akif Adası, Kızıl Ada, Akburun Adası, Kirse Adası ve Kuş Kondu Adası; yerli ve yabancı turistlerin tekne turlarıyla gezip-görmek istedikleri en ilgi çekici güzergahı oluyor. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar