Güney Afrika Cumhurbaşkanı Zuma'nın yolsuzluk davası

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Zuma'nın yolsuzluk davası
Anayasa Mahkemesi, kararı ileri tarihe erteledi

JOHANNESBURG (AA) – Güney Afrika Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Jacob Zuma aleyhine açılan yolsuzluk davasında kararı ileri bir tarihe erteledi.

Dava duruşmasında, Ana Muhalefet Partisi Demokratik İttifak (DA), muhalefet partisi Ekonomik Özgürlük Savaşçıları (EFF) avukatlarının yanı sıra kamu müfettişi Thuli Madonsela da taraflar olarak hazır bulundu.

Zuma’nın avukatı Jeremy Gauntlett, duruşmada, Zuma’nın kamu harcamalarına dair Madonsela’nın hazırladığı raporun bağlayıcılığına değinerek, raporda belirtilen tazminatın ödeneceğini ifade etti.

Madonsela başkanlığında 2014 yılında Cumhurbaşkanı Zuma aleyhinde yayımlanan "Konfor Güvenliği" adlı raporda, Zuma’nın şahsi harcamalarını kamu bütçesinden yaptığı iddia edilmişti.

DA ve EFF, Cumhurbaşkanı Zuma'nın kamu müfettişi üzerine uyguladığı baskının yasal olmadığı gerekçesiyle doğrudan Anayasa Mahkemesine başvurmuştu. Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, rapordaki önerilerin dikkate alınacağı ve Nklanda malikanesinde yapılan harcamaların bir kısmının Hazine Müsteşarlığının belirleyeceği oranda ödeneceği belirtilmişti. Ancak ana muhalefet partileri, konunun anayasa mahkemesinde sonuçlanmasını istemişlerdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.