Güney Afrika Ve Zimbabve'den Sınır Geçişini Kolaylaştırmak İçin Yeni Adım

Güney Afrika Ve Zimbabve'den Sınır Geçişini Kolaylaştırmak İçin Yeni Adım
ABUJA (AA) - Afrika'nın en yoğun geçiş yapılan kapılarından Güney Afrika ve Zimbabve sınırında, geçiş kolaylığı sağlanması amacıyla tek kontrol...

ABUJA (AA) - Afrika'nın en yoğun geçiş yapılan kapılarından Güney Afrika ve Zimbabve sınırında, geçiş kolaylığı sağlanması amacıyla tek kontrol sistemi uygulaması getirildi.

Yerel basındaki haberlere göre, yeni uygulamayla sınır kapısındaki geçişlerde insan ve araçlar sadece bir yerde kontrol edilecek.

Güney Afrika İçişleri Bakanı Aaron Motsoaledi, "Güney Afrika ile Zimbabve arasındaki Beitbridge Sınır Kapısı'nda, geçiş kolaylığı sağlanması amacıyla tek kontrol sistemi uygulaması kararı alındı." ifadesini kullandı.

Beitbridge Sınır Kapısı'nın Afrika'nın en yoğun sınırlarından biri olduğuna dikkati çeken Motsoaledi, yeni uygulamayla iki ülke arasındaki sınır geçişlerinde kolaylık sağlanacağını kaydetti.

Motsoaledi, alınan kararın ülke ekonomisine ve kalkınmasına yönelik atılan adımlardan biri olduğuna işaret etti.

Beitbridge Sınır Kapısı'ndan günde ortalama 25 bin kişi ve 500 kamyon geçiyor.

Güney Afrika, daha önce aynı sınır düzenlemesini Esvati̇ni̇, Mozambik, Lesotho ve Botsvana ile yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.