Güney Afrika'da madencilik ve yatırım konferansı

Güney Afrika'da madencilik ve yatırım konferansı
Dünyanın en büyük madencilik ve yatırım konferanslarından "Mining Indaba", 100 ülkeden yaklaşık 6 bin kişinin katılımıyla Cape Town'da başladı

CAPE TOWN (AA) - Dünyanın en büyük madencilik ve yatırım konferanslarından "Mining Indaba" Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehrinde başladı.

Güney Afrika Madeni Kaynaklar Bakanı Mosebenzi Zwane, konferansın ilk gününde yatırımcılara hitabında, hükümet olarak yatırıma imkan verecek olanaklar yaratmaya ve iş imkanlarını kolaylaştırmaya devam edeceklerini söyledi.

Güney Afrika'nın bu yıla önemli maden kazalarıyla başladığını belirten Zwane, madencilik endüstrisinde "sıfır zarara" ulaşmanın en temel öncelikleri olduğunu ifade etti.

“Hepimiz işçilerin güvenliğini sağlamakla yükümlüyüz” diyen Zwane, madencilik ve doğal kaynaklar bakımdan zengin Afrika'nın bu alandaki yatırımlar için doğru adres olduğunu sözlerine ekledi.

Dört gün sürecek konferansa yüz ülkeden hükümet temsilcilerinin de aralarında bulunduğu üst düzey yetkililer, uzmanlar ve iş adamlarından oluşan yaklaşık 6 bin kişi katılıyor.

Güney Afrika maden kaynakları bakımından dünyanın en büyük üreticileri arasında yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.