Güney ile Kuzey Kore arasındaki gerilim

Güney ile Kuzey Kore arasındaki gerilim
Güney Koreli yetkililer, vatandaşlarına Kuzey Kore lokantalarına gitmemeleri çağrısı yaptı

SEUL (AA) - Güney Koreli yetkililer, vatandaşlarına Kuzey Korelilerin işlettiği restoranlarda yemek yememeleri çağrısında bulundu.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Güney Koreli turistlerden, diplomatlardan veya yurt dışında yaşayan vatandaşlarından, dünya çapında Kuzey Koreliler tarafından işletilen restoranlara gitmemelerini istedi.

Açıklamada, çağrının nedeni, Kuzey Kore restoranlarında kazanılan parayla Pyongyang yönetiminin füze ve savaş başlıkları arayışına fon sağlanmasını engellemek olarak izah edildi.

ABD ve Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore'nin 7 Şubat'ta uzun menzilli roket fırlattığını bildirmişti. Kuzey Kore denemesinin "barışçıl uzay programı" kapsamında olduğunu duyurmuş, "uzun menzilli roket ile uzaya uydu fırlattığını" açıklamıştı.

Bu gelişmenin ardından Güney Kore Kaesong sanayi bölgesinden firmalarını çekmeye başlamış, Kuzey Kore, Güney'in bu kararını "savaş ilanı" olarak değerlendirmiş ve orduya sanayi bölgesini devralma görevini vermişti.

Daha sonra Güney Kore Birleşme Bakanı Hong Yong-pyo, Kuzey Kore'nin Kaesong sanayi bölgesinde çalışanlarının maaşına, nükleer programını geliştirme amacıyla el koyduğunu öne sürmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.