Güney Kore Büyükelçiliğinden Kore gazilerine vefa

Güney Kore Büyükelçiliğinden Kore gazilerine vefa
Sinop Üniversitesi Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü tarafından organize edilen program kapsamında kente gelen Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği heyeti, Kore gazileriyle buluştu

SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesi Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü tarafından hazırlanan program kapsamında Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği heyeti kente geldi.

Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi salonunda öğrencilerin de katılımıyla düzenlenen etkinlikte, 12 Kore gazisi savaş yıllarına ait anılarını paylaştı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı programda, gazilere çeşitli hediyeler verildi. Bazı gazi torunlarına ise Güney Kore Cumhuriyeti Devleti tarafından eğitim bursu sağlandı.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Ji joon Kim, burada yaptığı konuşmada, 65 yıl önce gönüllü olarak Güney Kore'nin yanında yer alan Türk askerlerine minnet duyduklarını söyledi.

Bugün gelişmiş bir Güney Kore varsa bunu Türk askerlerine de borçlu olduklarını ifade eden Kim, "O nedenle şu an burada bulunan gazilerimize ve şehit olan Türk askerlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Kore hükümetinin kan kardeşi olan Türk gazilerini asla unutmayacağını vurgulayan Kim, "Gencecik yaştaki şehitlerinizin sayesinde gelişen Kore Cumhuriyeti, bugün bile Kuzey Kore'nin tehlikesi altındadır. Kuzey Kore nükleer silah, uzun menzili füze ve çok sayıda silahla Güney Kore Cumhuriyeti'ni provoke etmekte, dünya barışını tehdit etmektedir. Türkiye'den 65 yıl önce olduğu gibi Güney Kore'nin güvenliğine katkıda bulunmasını, Kuzey Kore'ye karşı olan politikasına destek olmasını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Programa Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.