Güney Kore'de terörle mücadele

Güney Kore'de terörle mücadele
Ülkenin ilk terörle mücadele kanun tasarısı mecliste kabul edildi

SEUL (AA) - Güney Kore'nin ilk terörle mücadele kanun tasarısı 160 milletvekilinin "evet" oyuyla kabul edildi.

Terörle mücadele kanun tasarısı, ülkenin istihbarat servisine şüpheli görülenlerin telefon görüşmelerini dinleme ve haklarında kişisel bilgi toplama olanağı sağlıyor.

Kanun tasarısı ayrıca, önemli devlet etkinlikleri gibi durumlarda güvenlik önlemleri alan bir terörle mücadele merkezi kurulmasını öngörüyor.

Muhalif milletvekillerinin boykot ettiği oylamada, sadece bir "hayır" oyu çıktı.

Meclisle kabul edilen tasarı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanınca yasalaşarak yürürlüğe girecek.

Devlet Başkanı Park Geun-hye, Kuzey Kore'nin son nükleer testi ve füze denemesini gerekçe göstererek tasarının kısa sürede geçirilmesini istiyordu.

Ülkede muhalefet partisinden bir grup milletvekili, ülkenin ilk terörle mücadele kanun tasarısının oylanmasını geciktirmek amacıyla parlamentoda bir hafta boyunca hiç durmadan konuştu.

Minjoo Partisi'nden 39 milletvekili, kişisel özgürlükleri kısıtladığını ve özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini ileri sürdükleri tasarıyı engellemek için 23 Şubat'ta başlattıkları konuşma maratonuna nisan ayında yapılacak seçim öncesi seçmenlerin tepkisini çekmemek için bugün son verdi.

Milletvekilleri, sırayla 193 saat aralıksız konuşarak mecliste en uzun süre konuşan siyasetçiler arasına girdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.