Güney Kore'den Kuzey Kore'ye Geçmeye Çalışan Abd Vatandaşı Yakandı

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye Geçmeye Çalışan Abd Vatandaşı Yakandı
Güney Kore'den Kuzey Kore'ye sınırdaki Han nehrini yüzerek geçmeye çalışan bir ABD vatandaşı, Güney Koreli yetkililer tarafından yakalandı.Yonhap Haber Ajansı'nın bir hükümet...

 Güney Kore'den Kuzey Kore'ye sınırdaki Han nehrini yüzerek geçmeye çalışan bir ABD vatandaşı, Güney Koreli yetkililer tarafından yakalandı.

Yonhap Haber Ajansı'nın bir hükümet kaynağına dayandırarak verdiği habere göre, gece geç saatlerde Güney Kore Deniz Kuvvetleri askerlerince yakalanan kişi, 30 yaşlarında Arap kökenli bir ABD vatandaşı. 

Habere göre, yakalanan kişi Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile buluşmak için yüzerek sınırı geçmeye çalıştığını söyledi.

Geçen sene de Imjin nehri üzerinden Kuzey'e geçmeye çalışan Güney Koreli bir kişi, Güneyli askerlerce vurularak öldürülmüştü.

Turist vizesini ihlal ederek düşmanca eylemlere girişmek ve ajanlık yapmak suçundan altı yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılan Matthew Miller de dahil Kuzey Kore'de halen üç ABD vatandaşı bulunuyor. ABD, vatandaşlarının Kuzey Kore'ye seyahat etmemeleri uyarısında bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.