Güneydoğu'da 13 Yıl Aradan Sonra Emniyet Müdürü'ne Suikast

Güneydoğu'da 13 Yıl Aradan Sonra Emniyet Müdürü'ne Suikast
Bingöl'de il Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e düzenlenen suikast, 2001 yılındaki Gaffar Okan suikastından sonra bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Bingöl'de şehir merkezinde yürüyen, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olurken, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker yaralı olarak kurtuldu. Koruması Uğur Atlı da yaralandı.

13 YIL ARADAN SONRA...

Saldırı akıllara Gaffar Okkan suikastını getirdi. Öyle ki; 24 Ocak 2001'den beri Güneydoğu'da hiçbir Emniyet Müdürü'ne sukiast düzenlenmemişti. Saldırıda Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile özel kalem görevlisi Mehmet Kamalı, korumaları Sabri Gün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy şehit olmuştu.

GAFFAR OKKAN NASIL ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ?

Hatırlanacağı üzere Gaffar Okkan, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevinde iken 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sıralarında makâmından Valilik Binası'na makam aracıyla seyir hâlinde iken Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflâtun Park arasında, kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürülerek açılan ateş sonucu olay yerinde şehit edilmişti.

"GAFFAR BABA"

Emniyet Müdürü'nün öldürülmesine tepki gösteren Diyarbakır halkı, cenazenin olduğu gün kepenk kapatmış ve şehrin sokaklarında protesto yürüyüşü yapmıştı. Suikasta kurban giden Gaffar Okkan, Diyarbakır'da öyle seviliyordu ki, Diyarbakır halkı ona "Gaffar baba" diye hitap ediyordu.

34 YIL SONRA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Kobani protestoları kapsamında Diyarbakır'da da 34 yıl sonra bir ilk yaşandı. Şiddetli olayların ardından Diyarbakır'da 12 Eylül 1980 yılından sonra tekrar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.