- Gürcistan'da ortak askeri tatbikat

- Gürcistan'da ortak askeri tatbikat
Gürcistan, ABD ve İngiltere, Vaziani'de ortak askeri tatbikat başlattı

TİFLİS (AA) - Gürcistan, ABD ve İngiltere, Gürcistan'ın başkenti Tiflis yakınında Vaziani askeri üssünde ortak askeri tatbikata başladı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, "Noble Partner 2016" adı verilen tatbikattan önce düzenlenen törende yaptığı konuşmada, böyle bir tatbikatın ülkesinde düzenlenmesinden gurur duyduğunu ifade ederek bunun NATO ile Gürcistan ilişkilerinde ileriye dönük önemli bir adım olduğunu söyledi.

Tatbikata katılan Gürcü, ABD ve İngiliz askerlerine teşekkür eden ve ülkesinin gelecekte NATO üyesi olmasını ümit ettiğini dile getiren Margvelaşvili, "Gürcistan mutlaka NATO üyeliğine kavuşacak. Bunun için çok sayıda Gürcü siyasetçi, asker ve vatandaş somut ve cesur adımlar attı." dedi.

Margvelaşvili, Gürcistan'ın NATO ile entegrasyonunun, dünyada barış ve istikrar açısından da önem taşıdığını vurgulayarak "Noble Partner 2016 " tatbikatının, Gürcü hükümetinin yürüttüğü doğru ve başarılı siyasi sürecinin devamı olduğunu söyledi.

- "Gürcistan işgali asla kabul etmeyecek"

Cumhurbaşkanı Margvelaşvili'den sonra söz alan Gürcistan Savunma Bakanı Tinatin Khidaşeli, Gürcistan'ın NATO ile entegrasyonunun, doğru, güçlü ve somut adımlarla yürütüldüğünü belirtti.

Khidaşeli, gelecekte Gürcü gençlerinin bu yoldan asla dönmeyeceklerini ve Gürcistan'ın işgalini kabul etmeyeceklerini ifade ederek "Noble Partner 2016" tatbikatının, bu topraklarda işgale hiçbir zaman tahammül edilmeyeceği mesajı verdiğini kaydetti.

Gürcistan, ABD ve İngiltere'nin milli marşlarının çalınmasının ardından başlayan tatbikata, 650 ABD, 150 İngiliz ve 500 Gürcü askeri katılıyor. Tatbikatta M-12 Abrams tanklarının, Bradley zırhlı araçlarının ve C-130 nakliye uçağının kullanılacağı belirtiliyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.