Gürcistan'dan enerjide Rusya uyarısı

Gürcistan'dan enerjide Rusya uyarısı
Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili: - "Rusya enerjiyi siyasi amacıyla kullanmak istiyor"- "Bu yüzden hükümet yetkilileri, Gazprom'la olan müzakereleri kırmızı çizgileri koruyarak sürdürmeli"

TİFLİS (AA) - Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, "Rusya enerjiyi siyasi amacıyla kullanmak istiyor. Bu yüzden hükümet yetkilileri, Gazprom'la olan müzakereleri kırmızı çizgileri koruyarak sürdürmeli" dedi.

Margvelaşvili, eski başkent Kutayisi'deki parlamento binasında yaptığı yıllık konuşmasında, son dönemde Gürcistan ve dünyada meydana gelen gelişmeleri değerlendirerek, bölge ülkeleriyle işbirliğinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Gürcistan-Rusya ilişkilerine de değinen Margvelaşvili, "Kuzey ortağımız Rusya ile ilişkilerimizde arka plan olarak sık sık 'yumuşak gücün aktif olarak kullanılması' da yer alıyor. Bu durumda Rus yumuşak gücünün saldırılarını yok etmek için Avrupalı ortaklarımızla koordineli çalışmamız lazım" dedi.

Margvelaşvili, Rusya ile ekonomik ilişkilerde de bu gücün kullanılabileceğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu tür ekonomik ilişkilerden bahsederken özellikle Gazprom'la müzakerelere de değinmek istiyorum. Unutmamalıyız ki, Rusya enerjiyi siyasi amacıyla kullanmak istiyor. Bu yüzden hükümet yetkilileri, Gazprom'la olan müzakereleri kırmızı çizgileri koruyarak sürdürmeli."

Komşu ülke olarak Rusya ile de ilişkileri iyileştirmek gerektiğini, ancak bunun sadece her iki tarafın da dengeli siyaset uygulaması durumunda mümkün olabileceğini dile getiren Margvelaşvili, ayrıca, NATO ve Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerde geçen yıl önemli başarılara imza atıldığını hatırlattı.

Margvelaşvili, 2016 yılında bu yönde aktif politika sürdürülmesinin önemine işaret ederek, "NATO ile entegrasyon bizim için önceliklidir" diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.