Gürsel Tekin, Milli Eğitim Şurası'nı eleştirdi

Gürsel Tekin, Milli Eğitim Şurası'nı eleştirdi
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti'yi Milli Eğitim Şurası üzerinden eleştirerek 'Bu bir milli eğitim şurası değil, TÜRGEV şurasıydı, Bilal Erdoğan'ın şurasıydı' dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Salihli İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği ’İktidara Yürüyüş Yemeği’ne CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz, Hasan Ören, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ile ilçelerden gelen yöneticiler ve 500’e yakın partili katıldı.

'BİLAL ERDOĞAN'IN ŞURASIYDI'

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası’nda açıklanan kararları eleştiren Gürsel Tekin, "Sözde milli eğitim şurasının bir açıklaması oldu. Ama şunu belirtmek istiyorum; Bu bir milli eğitim şurası değil, TÜRGEV şurasıydı, Bilal Erdoğan’ın şurasıydı. Adına milli eğitim şurası dense de bir TÜRGEV şurası olduğunu bilmenizi istiyorum. Hangi kararlar alındı o şurada. Bilal oğlan, milli eğitim yöneticilerini toplayarak önümüzdeki eğitim sisteminin ne olacağının dersini vermişti.  Biz bunu 8 ay önce kamuoyuna duyurmuştuk. Ama ne yazık ki bekledik ki, bu ülkenin duyarlı yurttaşları, sivil toplum örgütleri, gazeteleri, televizyonları bir tepki göstersin. ABD’li bir gazeteci bu meseleden dolayı geldi bir röportaj yaptı. İngiltere’den, Fransa’dan, Almanya’dan gazeteciler geldi, ama Türkiye’den bir tek gazeteci bu rezalet nedir bize anlatın demedi. Şimdi bütün otoriter yapılara baktığınızda onu, siyasal dayanağa oturtması gerekiyor" dedi.

'CHP DEMOKRASİNİN GÜVENCESİDİR'

Ak Parti’nin Milli eğitim Şurası’nı amacının dışında yönlendirmeye çalışmakla suçlayan Tekin, "Bir sırtındaDeniz Feneri var diğerinde 17 Aralık yolsuzluğu, rüşveti var. IŞİD ve terör örgütleri ile işbirliği var. İnançlarımızı, dinimizi kirli emellerine alet etmek için sözde milli eğitim şurası diye insanları en duygusal alanda yakalamak istiyor. Diğer bir konu ise güvenlik yasası. Değerli arkadaşlar Türkiye’de güvenliği ihlal eden tek bir kurum varsa onun adı da AKP’dir. Onun dışında emin olun hiç kimse güvenliği ihlal etmiyor. Güvenlik ihlali ne demektir. Yasayı tanımamak, Anayasa’yı tanımamak demektir. CHP olarak biz 1960’dan sonra en çok şehit veren partiyiz. İçinde ilçe başkanları, il başkanları, genel başkan yardımcısı, gençlik kolları başkanları, belediye başkanları olmak üzere 203 şehidimiz var. 2 bin daha şehit vereceğiz ama asla demokrasi ve özgürlükten taviz vermeyeceğiz.  Tarih boyunca herkes CHP’yi demokrasinin ve özgürlüğün güvencesi olarak görmüştür.  Bunların tehdit ve şantajlarına asla boyun eğmeyeceğiz. Yargı kurullarına da çağrıda bulunmak istiyorum. Sakın bunların tehditlerine şantajlarına boğun eğerseniz tarih asla sizi affetmeyecektir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.