Güvenlik üst seviyeye çıkarıldı

Güvenlik üst seviyeye çıkarıldı
Son günlerde yaşanan patlamaların ardından tüm Türkiye’de büyük çaplı güvenlik önlemleri alınmış durumda. Konya Havalimanında da güvenlik önlemleri üst seviyelere çıkarıldı

Önce Elazığ ardından da Gaziantep’te yaşanan patlamaların ardından tüm ülkede güvenlik önlemleri üst seviyelere çıkarıldı. Özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde huzur timleri çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Havalimanı, otogar, tren garı gibi ulaşım noktalarında da teyakkuza geçilmiş durumda.

GÜVENLİK İÇİN YENİ SİSTEMLER KURULACAK

Atatürk Havalimanında yaşanan feci patlamanın ardından tüm havalimanlarında güvenlik üst seviyelere çıkarılmıştı. Nizamiye noktasından itibaren titiz bir çalışma yürüten güvelik ekiplerine yakın zamanda ihale aşamasında olan araç altı görüntüleme sistemi ve plaka tanıma sistemi de eşlik edecek.  Bu sistem bomba ihtimalinin ortadan kaldırılması amacıyla güvenlikçilerin araç içi ve bagajına yapılan gözle kontrolün yanında, araç altına yerleştirilebilecek parça tesirli bombaların hızlı ve güvenilir bir şekilde kontrolünün yapılmasını sağlayacak. Aldığımız bilgiler doğrultusunda sistemler kısa süre içerisinde devreye girecek.

EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİNİN ÖNÜNDE ÖNLEM

Konya genelinde emniyet müdürlüklerinde de önlemler alınıyor. Bu doğrultuda emniyet müdürlüklerinin önleri önce beton blokajlar ile şimdi de güvenlik bariyerleri ile çevrildi.  Öte yandan güven timleri, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube Müdürlüğü görevli polisler, alışveriş merkezlerinin yanısıra, halkın toplu ve yoğun olarak bulunduğu noktalarda da devriyelerini aralıksız sürdürüyor.  (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.