Güzel Sanatlar Fakültesi ‘Design Week Turkey 2017’de

Güzel Sanatlar Fakültesi ‘Design Week Turkey 2017’de
Türk tasarımını dünyaya tanıtmak ve tasarımın rekabetçi üstünlüğüne sağladığı katkıya vurgu yapmak amacıyla düzenlenen “Türkiye Tasarım Haftası” bu yıl 08-12 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.

Finlandiya'nın konuk ülke olduğu ve Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin de katılım sağlayan 17 üniversite arasında yer aldığı etkinlikte, tasarımın farklı disiplinleri, tasarımcıları, tasarım ofisleri, sanatçıları, üniversiteleri, tasarım platformları bir araya geldi. 5 gün süren ve konferanslar, sergiler ile atölye çalışmalarının yer aldığı etkinliğin açılışı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından yapıldı. Etkinlikte, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin yapmış olduğu tasarımların bir kısmı sergilendi. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi standının yoğun ilgi gördüğü etkinlik büyük beğeni aldı.

Türkiye Tasarım Haftası kapsamında ayrıca Türkiye'de düzenlenen tasarım yarışmalarının ödül töreni de gerçekleştirildi. Bu kapsamda Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri, 10. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’ndan yatağa bağımlı ve yaşlı bireylerin yaşam kalitelerini arttıran projelerle iki ayrı ödül aldı. Tasarım eleştirmenleri tarafından tam not alan projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalara devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.