Hadim, yeni bir takım kazandı

Hadim, yeni bir takım kazandı
Hadim ilçesine bağlı Korualan (Gezlevi) Mahallesi, yetenekli gençlerin kaybolup gitmemesi adına voleybol takımı kurdu

Konya’nın Hadim ilçesine bağlı Korualan (Gezlevi) Mahallesi, yetenekli gençlerin kaybolup gitmemesi adına voleybol takımı kurdu. Yetenekli gençlerin fazlalığından dolayı bir spor kulübüne ihtiyaç duyduğunu ifade eden Gezlevi Spor Kulübü Başkanı Muhammet Tuğlu, gençlerin çok iyi yerlere geleceğini söyledi.

‘ÇOCUKLARI OKULDA BULDUK’

Gezlevi Spor Kulübü Başkanı Muhammet Tuğlu, kulübün kuruluş kararı ile ilgili olarak, “Bizim burada çevredeki kasabalarda lise yok. Hadim ilçe merkezinde ve bizim Korualan (Gezlevi) Mahallesi’nde lise var. Buralar dağlık bölge olduğu için yapacak fazla bir sportif etkinlik de yok. Öğrenciler de sürekli olarak okul bahçesinde voleybol oynuyor. Aslında bizdeki voleybol geleneği 80’li yıllara dayanıyor. O dönemlerden bu yana gençler sürekli olarak voleybol üzerinde sportif etkinlikler yapıyor” dedi.

‘TURNUVALARDA GÖZE ÇARPTILAR’

Bölgedeki yaygın spor branşının voleybol olduğunu ifade eden Tuğlu, “Dediğim gibi, çok eskilerden gelen bir voleybol kültürü var. Biz de son 2 yılda mahalleler arasında voleybol turnuvaları düzenlemeye başladık. Bir yerden sonra fark ettik ki gerçekten çok yetenekli gençlerimiz var. Fakat ilerisi yok. Bir yerden sonra çocuklar kaybolup gidiyor. Biz de gençlerimizi spor branşında değerlendirmek amaçlı Gezlevi Spor Kulübü’nü kurma gereksinimi hissettik” diye konuştu.

‘GEREKLİ BAŞVURULARI YAPTIK’

Spor kulübü derneği olarak ilk aşamayı geçtiklerini ifade eden Muhammet Tuğlu, “Şu an ilçemizin yetiştirdiği beden eğitimi öğretmenlerinden Ramazan Demir var. Onun Ankara’dan antrenörlük diplomasını bekliyoruz. Akabinde de kulübün tescili için Ankara’ya tekrar başvuruda bulunacağız. İnşallah bu sezon Bölgesel Liglere katılacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Hasan YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.