"Hafızlık Yolu Motivasyon Seminerleri"ne 25 bin katılım

"Hafızlık Yolu Motivasyon Seminerleri"ne 25 bin katılım
Evrensel Hafızlar Derneğince düzenlenen, hafız akademisyenlerin eğitimci olarak katıldığı ve Türkiye'nin farklı illerinde gerçekleştirilen "Hafızlık Yolu Motivasyon Seminerleri" programlarına yaklaşık 25 bin genç katıldı- EHAD Genel Başkan Yardımcısı Özde

ANKARA (AA) - S. AHMET AYTAÇ - Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD), hafızlığa ilginin artması, hafızların toplumda hak ettikleri değeri görmeleri ve örnek insanlar olarak yetişmeleri için çalışmalar yapıyor.

Dernek, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Türkiye genelinde hafız ve hafız adaylarına yönelik "Hafızlık Yolu Motivasyon Seminerleri" düzenliyor. Hafız akademisyenlerin eğitimci olarak katıldığı programlarda yaklaşık 25 bin gence ulaşıldı.

Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Özdemir, AA muhabirine derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Özdemir, hedef kitlelerinin hafızlar ve hafız adayları olduğunu belirterek, milli, manevi, kültürel, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bir toplum oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Özdemir, bu gaye uğrunda, eğitim ve öğretimin her kademesinde, Kuran kursu, yurt, pansiyon, eğitim merkezi, kültür sitesi, kütüphane, okuma salonu, hafız dinleme salonu, lokal ve araştırma merkezi gibi hizmet birimleri kurma misyonuyla çalıştıklarını kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Türkiye genelinde hafız ve hafız adaylarına yönelik "Hafızlık Yolu Motivasyon Seminerleri" düzenlediklerini aktaran Özdemir, hafız akademisyenlerin eğitimci olarak katıldığı programlarda yaklaşık 25 bin gence ulaştıklarını belirtti.

- Maddi ve manevi yardımda da bulunuyorlar

Ayrıca, Kur'an-ı Kerim'i sahih ve güzel okuma yarışmaları düzenlediklerine dikkati çeken Özdemir, derneğin çalışma ve faaliyet alanlarıyla ilgili şunları söyledi:

"Derneğin amacına uygun olarak eğitim ve öğretimin her dalında ve kademesinde öğrencilere karşılıksız burs ve krediler veriyoruz. Öğrenciler için yetiştirme, takviye, hazırlık, tecvid, mesleki ve sportif kurslar düzenliyoruz. Hafızlara, Kur'an kursu öğrencilerine ve mezunlarına her türlü maddi ve manevi yardımda bulunuyoruz."

Merkezi Ankara'da bulunan ve 2006 yılında kurulan Evrensel Hafızlar Derneğinin tüm illerde temsilciliği bulunuyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.