Haham, İsrail'e nefret kustu

Haham, İsrail'e nefret kustu
İsrail karşıtı haham, Gazze'de katliam yapan Siyonist devlete karşı çıktı.

İstanbul'da Filistin konulu panele katılan haham, İsrail'e ateş püskürdü.

Siyonizm Karşıtı Yahudiler Örgütü Neturei Karta International'dan (NKI) Haham Feldman, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen "Filistin İçin Avrupa Zirvesi"nde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

YAHUDİLİK SADECE DİNDİR

Zirveye katılmak için ABD'nin New York eyaletinden İstanbul'a gelen İsrail karşıtı Ortodoks Haham Feldman, şunları söyledi:

Yahudilik bir dindir, sadece bir din, siyaset içermez. Buna karşılık siyonizm tamamen siyasi bir harekettir, milliyetçilikle ilgilidir ve Yahudi dinini temsil etmez. Ne yazık ki insanlar bu ikisinin aynı olduğunu ve tüm Yahudilerin İsrail'i desteklediğini düşünüyorlar ancak durum böyle değil.

"İSRAİL'E KARŞIYIZ"

Dünya çapında birçok Yahudi'nin İsrail devleti tarafından işlenen suçlara karşı çıktığını aktaran Feldman, İsrail devletinin fiili varlığının Yahudi inancına aykırı olduğunu ve bu yüzden İsrail devletinin varlığına da karşı çıktıklarını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.