Hakemler geri adımla sezonu kurtardı

Hakemler geri adımla sezonu kurtardı
Halil Umut Meler'in MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşadığı saldırının ardından maçlara çıkmama kararı alan futbol hakemlerinin bu kararlarını değiştirdikleri açıklandı..

Halil Umut Meler'in MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşadığı saldırının sonrasında maçlara çıkmama kararı alan futbol hakemlerinin bu kararlarını değiştirdikleri açıkladı.

Süper Lig ve yardımcı, VAR, A Klasman ve yardımcı hakemler tamamından yapılan yazılı açıklamada, 11 Aralık'taki MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiminde Halil Umut Meler’e karşı saldırının sonrasında hakemler olarak müsabakalara çıkmama kararı aldıkları hatırlatıldı.

Yaşanan olayın sonrasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere her kurumun hızlı şekilde radikal önlemler aldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Tüm bu yetkili organların yanı sıra dünyanın her köşesinden üzüntü ve destek mesajları paylaşılmış ve konu tüm dünya kamuoyu nezdinde çok büyük olay yaratmıştır. Geçen zamanlarda içinde arkadaşımız Halil Umut Meler’in sağlık durumu düzelmiş gayet iyiye doğru gitmiştir. Tüm bu durumlar ardında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Mehmet Büyükekşi ile bu saldırı ile neticelenmiş olan gösterim hakkında endişe ve isteklerimizi dile getirmek adına görüşmek istedik. Başkanımız tüm Süper Lig hakemleri, VAR hakemleri, yardımcı hakemler temsilcisi ve A klasman hakemleri temsilcisinin katılımı ile son derece şeffaf bir program gerçekleşmesi için ortam zemini hazırlanmıştır. Bu toplantıda hakemler olarak Mehmet Büyükekşi’ye aşağıdaki konu başlıklarında panik ve isteklerimizi dile getirdik: 'saha içi ve seyahat güvenliği', 'olası şiddet ve darp durumlarında özellikle en alt kademedeki mağdur hakem arkadaşlarımızın hukuki ve sağlık ihtiyaçlarının TFF tarafından üstlenilmesi', 'disiplin talimatlarında daha caydırıcı düzenlemelerin yapılması."

TFF Başkanı Büyükekşi'nin bu konularda gerekli çalışmaların yapılacağını söylediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sonrasında ilk açıklamamızda vurguladığımız gibi önceliğimiz olan Halil Umut Meler arkadaşımız ile de görüşmelerimizi yaptık. Tüm bu takvim kapsamında geldiğimiz durumda son derece hızlı aksiyon göstermiş olan devlet kademeleri, Türkiye Futbol Federasyonu ve adli noktaların attığı adımlar ardında futbol hayatının normal akışına dönmesi kısmında bizler de hakemler olarak yapmakta olduğumuz kamu görevine geri dönme kararı almış bulunmaktayız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.