Hakim ve savcı eşlerinden güvenlik güçlerine destek

Hakim ve savcı eşlerinden güvenlik güçlerine destek
Mardin'deki hakim ve savcıların eşleri, hazırladıkları tatlı ile yemekleri, Nusaybin ilçesinde terörle mücadelede görev yapan güvenlik güçlerine gönderdi- Vali Koçak:- "Bizi zayıflatacağını düşünen gafiller, hainler ve onların arkasındakiler, ne kadar uğr

MARDİN (AA) - Mardin'de görev yapan hakim ve savcıların eşleri, Nusaybin ilçesinde terörle mücadele eden güvenlik güçleri için yemek ve tatlı hazırladı.

Lojmanda düzenlenen organizasyona katılan hakim ve savcı eşleri ile gönüllülerin desteğiyle hazırlanan yemek ve tatlılar, Nusaybin'de terörle mücadelede görev yapan güvenlik güçlerine gönderildi.

Vali Ömer Faruk Koçak, yaptığı konuşmada, şehitleri uğurlarken acı çektiklerini, içlerinin yandığını ancak bunun zayıflık anlamına gelmediğini söyledi.

"Bizi zayıflatacağını düşünen gafiller, hainler ve onların arkasındakiler, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bu amaçlarına ulaşamayacaklar." diyen Koçak, "Her acı bizi daha da güçlendiriyor. Millet, devlet olarak daha da azim ve kararlı mücadele etme yolunda bizi teşvik ediyor. Şehitlerimizin, vatanın mukaddesatına yaptıkları katkıyı omuzlarımızda biraz daha hissederek, o emaneti daha güçlü korumak için daha fazla motive oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Koçak, hakim ve savcı eşlerinin, terörle mücadeleyi yürüten güvenlik güçlerine destek amacıyla el emekleriyle yaptıkları yiyecekleri paylaşmasının, "kutsallığın ölçüsünü bir kez daha gösterdiğini" belirtti.

Çocukların da en sevdikleri yiyecekleri asker ve polis ağabeyleriyle paylaştığını dile getiren Koçak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Koçak, "Bu mücadelede orada canlarını ortaya koyan kardeşlerimize çok güç verdiler." dedi.

- "Her zaman onların arkasındayız"

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ise organizasyona ilişkin "Merkezde görev yapan hakim ve savcılar ile buraya yakın olan Kızıltepe, Ömerli ve Savur'daki arkadaşların eşleri, adliyemizde çalışan personelimiz ve bunlardan duyup gönlünden gelenler, 'Benim de çorbada tuzum olsun' diyen gönüllü vatandaşlarımızın özverileri ve tamamen içlerinden gelerek oluşturdukları bir değer." ifadelerini kullandı.

Organizasyonu düzenleyen başsavcının eşi Ülkü Özel de bu çalışmayla birlik ve beraberliği bir kez daha gösterdiklerini söyledi.

Terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin yanında olduklarını göstermek istediklerini kaydeden Özel, "Bizler her zaman onların arkasındayız. Allah onların ve ailelerin yardımcısı olsun. Asker ve polislerimiz bizim için çok değerli. Ne yapsak haklarını ödememiz imkansız. Onlar canlarını ortaya koymuşken, bizler tarafından düşünüldüklerini bilmek, bizim dualarımız onlar için ayrı bir kalkan. Bir nevi destek olmaya çalıştık." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.