Hakkari'de terör mağduru ailelere yardım

Hakkari'de terör mağduru ailelere yardım
Türk Kızılayı, terör saldırıları nedeniyle Hakkari'ye göç eden ailelere gıda, giyim ve battaniye yardımında bulundu

HAKKARİ (AA) - Türk Kızılayı, bölgede yaşanan terör saldırıları nedeniyle Hakkari'ye göç eden ailelere, gıda, giyim ve battaniye yardımı yaptı.

Terör olayları dolayısıyla çeşitli bölgelerden göç ederek Hakkari merkezde ev kiralayan veya akrabalarının yanına yerleşen yaklaşık 100 aileye, Türk Kızılayı Hakkari Şubesi tarafından kavurma, çeşitli gıda malzemeleri ile giyim ve battaniye yardımı dağıtıldı.

Yardımlarla ilgili gazetecilere açıklama yapan Türk Kızılayı Hakkari Şube Başkanı Fadıl Alçiçek, yaşanan olaylardan dolayı Hakkari'ye 500 ailenin göç ettiğini söyledi.

Mağdur ailelerin tespitine yönelik çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, şu ana kadar tespit edilen 100 aileye yardımda bulunduklarını ifade eden Alçiçek, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Silopi, Hakkari'nin Yüksekova ilçeleri ile Mardin'den göç eden ailelere Kızılay Genel Başkanlığı gıda kolileri, kavurma, battaniye ve giyim malzemesi gönderiyor. Her aileye istediği kadar battaniye ve giyim yardımı veriyoruz. Göçten dolayı ilimize geçici olarak gelen aileler, geri dönme umuduyla buraya geliyorlar. Çok sayıda aile akrabalarına sığınmış. Biz de Kızılay olarak elimizden geleni esirgemiyoruz. Kim olursa olsun bütün vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. Şu ana kadar Hakkari'ye 500'e yakın aile göç etmiş. Bize intikal eden bütün ailelere ulaşarak yardım ediyoruz."

Fadıl Alçiçek, Türk Kızılayının yanı sıra Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte vatandaşların mağdur olmaması için ellerinden geleni yaptığını kaydetti.

Yüksekova'dan Hakkari'ye göç eden H.O. isimli kadın ise Kürtçe, "Barış istiyoruz. Kavga olmasını istemiyoruz. Kendi topraklarımızda, köylerimizde yaşamak istiyoruz. Hiç kimsenin arasında gerginlik olsun istemiyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.