Hakkari'deki Terör Saldırısı

Hakkari'deki Terör Saldırısı
Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan askerlerden 4'ünün cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından, son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde, terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan askerlerden 4'ünün cenazesi, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı'ndaki işlemlerin ardından memleketlerine uğurlandı.

Geçen Pazar günü yaşanan hain saldırının ardından Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına getirilen bazı şehit cenazelerinin buradaki işlemleri tamamlandı.

Askeri cenaze araçlarıyla 11. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına götürülen şehitlerden Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün cenazesi Balıkesir, Sözleşmeli Piyade Er Resul Coşkun ve Piyade Er Muharrem Öksüz'ün cenazeleri Konya, Uzman Çavuş Harun Saltalı'nın cenazesi ise Osmani'ye son yolculuğuna uğurlanmak üzere gönderildi.

Geçen Pazar günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda, daha önceden bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 16 asker şehit olmuştu. Şehitlerden 6'sı gerekli işlemler için Adli Tıp Kurumu'na getirilmiş, işlemleri tamamlanan 2 şehidin cenazesi son yolculuklarına uğurlanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.