Hakkarili Öğrenciler Projelerini Sergiledi

Hakkarili Öğrenciler Projelerini Sergiledi
TÜBİTAK'a sunulan 35 projenin sergilendiği "4006 Bilim Fuarı" ilgi gördü- Vali İdris Akbıyık:"Hakkari'deki bu bilim şenliği gösteriyor ki burada bilime, teknolojiye, fene olan ilgi hakikaten çok yüksek"

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de 7 okulun projelerinin yer aldığı "4006 Bilim Fuarı" açıldı.

Hakkari Spor Salonu'nda düzenlenen fuarın açılışında konuşan Vali İdris Akbıyık, TÜBİTAK tarafından desteklenen fuarın önemli olduğunu söyledi.

Bir toplumun, ülkenin gelişmesinin bilim ve teknolojiyle olabileceğini belirten Akbıyık, "Hakkari'deki bu bilim şenliği gösteriyor ki burada bilime, teknolojiye, fene olan ilgi hakikaten çok yüksek. Hayatımızı kolaylaştırmak, daha çok üretmek, yeteneklerimizi, hayal gücümüzü ortaya çıkarmak için TÜBİTAK'ın desteklediği bilim şenlikleri ve projeler çok önemli." dedi.

Çocukların bu tür fuarlar sayesinde bilim ve teknolojiyle buluştuklarını aktaran Vali Akbıyık, şunları kaydetti:

"Çocuklar hayal güçlerini, hayatta gördüklerini projeye döküyorlar ve gelecekte inovasyon, teknoloji üretme yolunda önemli bir tecrübe ediniyorlar. Bu projelerin devamının yapılması da önemlidir. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman bu yönleriyle ön plana çıkıyorlar. Bu etkinlikte emeği geçen başta TÜBİTAK'a ve tüm kurumlarımıza teşekkür ederim."

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür de bilim şenliğinin kentte geleneksel hale geldiğini belirterek, "Kentten bu yıl 250 projeyle başvuruda bulunduk. İl merkezine ait 120 projenin 35'ini bugün sergiliyoruz. Bu projelerin amacı, özellikle TÜBİTAK'ın amacıyla uygun bir şekilde projelerini hazırlayan öğrencilerimizin kendilerini anlatma, ürünlerini sunma fırsatı verme, özendirme ve farkındalık yaratmaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Hamdi Ünal Akmeşe, Vali Yardımcısı Mustafa Pala ve kurum amirleri ile 35 projenin yer aldığı fuarı gezdi, projeleri inceledi.

Yoğun ilgi gören fuar, Halk Eğitim Merkezi'nin usta öğreticileri tarafından yapılan ürünlerin yer aldığı serginin gezilmesi, müzik dinletisi ve çeşitli gösterilerle devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.