Halep'teki hava operasyonları

Halep'teki hava operasyonları
Fransa, Rusya'nın desteği ile Esed rejiminin Halep'te sivillere yönelik saldırılarını kınadı

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ''Rusya'nın desteği ile Esed rejiminin Halep'te sivillere yönelik zalimce saldırılarını kınadıklarını'' bildirdi.

Fabius yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile bir araya geldikten sonra Cenevre'deki görüşmeleri askıya alma kararını desteklediğini belirtti.

Açıklamasında, ''Esed rejimi ve müttefiklerinin iyi niyetle davranmadığı ve barış çabalarını sabote ettiği" ifadelerine yer veren Fabius, rejim ve müttefiklerinin, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) insani durumla ilgili sorumlulukları hatırlatan 2254 sayılı kararına saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

Fabius, Fransa'nın müttefikleriyle bu konuyu, Suriye'deki çatışmalarda mağdur olanlara yapılacak yardımla ilgili Londra'da düzenlenecek konferansta ayrıntılı şekilde görüşeceğini, ''Rusya'nın desteği ile Esed rejiminin Halep'te sivillere yönelik zalimce saldırılarını kınadıklarını'' kaydetti.

BM, yaptığı açıklamada, Halep'te hava operasyonlarının artması nedeniyle son iki günde binlerce kişinin yerlerinden edildiğini, hava saldırılarında üç insani yardım görevlisinin de hayatını kaybettiğini duyurmuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.