Halfeti Meyve Yemekleri Festivali

Halfeti Meyve Yemekleri Festivali
UNESCO'nun "Dünya Gastronomi Şehri" unvanı için aday adayı olan Şanlıurfa'da gerçekleştirilen festivalde, yörede yetişen meyvelerle yapılan erik dolması, yenidünya kebabı, kirazlı içli köfte, erikli sote ve dut pilavı gibi lezzetler katılımcıların beğenis

ŞANLIURFA (AA) - Yöresel lezzetleriyle ünlü Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, "Halfeti Meyve Yemekleri Festivali" yapıldı.

Şanlıurfa'nın Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Dünya Gastronomi Şehri" unvanına aday adayı olması dolayısıyla gerçekleştirilen festivalin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentin yöresel yemeklerinin uluslararası boyut kazandığını bunun için de "Dünya Gastronomi Şehri" unvanını alabilmek için yeniden başvuru yapacağını söyledi.

Gastronomi kenti olmak için aranan en büyük özelliğin yöresel yemekleri kamuoyuna tanıtmak olduğunu belirten Çiftçi, şunları kaydetti:

Gastronomi konusunda uzman heyetler bize şunu söyledi. Sizin çok güzel lezzetleriniz var gerek sebze, gerek tahıl kullanmak suretiyle. Biz bu güzel haberi aldık. Fakat bu yemekleri bizim Şanlıurfa olarak tanıtmamız, servis etmemiz ve gelen misafirleri muhakkak bu yemeklerle buluşturmamız lazım. Bugün Halfeti’deki vatandaşlarımız, katılım gösteren herkes ilçemizdeki meyve çeşitlerimizden yapılmış lezzetlerin sunumu yapıyorlar. İşte sorumluluk budur. Buradaki lezzetlerin sunumunu yapmadıkça gastronomi şehri olamayız. Bunu yaptıktan sonra en büyük aday biziz. Biz konuşmakla yetinmeyip böyle tanıtımları yapacağız."

Açılışın ardından, yörede yetişen çeşitli meyvelerle yapılan erik dolması, yenidünya kebabı, kirazlı içli köfte, erikli sote ve dut pilavı gibi lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.