Halil İbrahim Kuzucu kimdir, nereli? Halil İbrahim Kuzucu biyografisi

Halil İbrahim Kuzucu kimdir, nereli? Halil İbrahim Kuzucu biyografisi
1962 yılında Konya’da doğan eski basketbolcu ve şovmen Halil İbrahim Kuzucu, basketbol severler tarafından Bambam diye anılırdı. İşte Halil İbrahim Kuzucu hakkında merak edilenler.

Halil İbrahim Kuzucu, 20 Ağustos 1962 yılında Konya’da doğdu. Konya'da keşfedilerek Bursa'ya getirilen Halil İbrahim Kuzucu Oyak Renault ve Hilalspor takımlarında basketbol oynadı.

Taş Devri adlı çizgi filmdeki bir karakterden esinlenen basketbol severlerin, Bambam diye andığı Kuzucu 1991 yılında beynindeki tümör nedeniyle rahatsızlandı ameliyat edilerek sağlığına kavuştu ve basketbolu bıraktı.

Kuzucu bu görevden ayrıldıktan sonra ticarete atıldı ve Halil İbrahim adını verdiği Ankara ve Konya'da birer restoran açtı.

1990'lı yıllarda Show TV ana haber bültenlerinde yer verilen haber şakalarında yer alarak geniş kitlelerce beğeni kazandı.

İzmir'de de şube açan Halil İbrahim Kuzucu işyerinde fenalaştı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Kuzucunun cenazesi 2.28 lük boyuna özel yapılan bir tabuta konularak Beylikdüzü'nde toprağa verildi.

Kuzucu, Baba Evi dizisinde de oynamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.