Halk koşusundan paralimpik oyunlarına

Halk koşusundan paralimpik oyunlarına
Görme engelli milli atlet Mehmet Nesim Öner: "2012 Londra'da ilk paralimpik oyunları tecrübemi yaşadım. Bu sefer 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılacağım. Hedefim kesinlikle madalya kazanmak"


ANKARA (AA) - İBRAHİM ETHEM ÜNAL - 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek görme engelli milli atlet Mehmet Nesim Öner, halk koşusuyla hayatına giren atletizmin yaşamını değiştirdiğini söyledi.

Naili Moran Atletizm Pisti’ndeki milli takım kampında çalışmalarını sürdüren Nesim, atletizmle değişen yaşamını ve hedeflerini, AA muhabirine anlattı.

Atletizme lisedeyken katıldığı halk koşusuyla başladığını dile getiren Nesim, "Okuduğum lise adına katıldığım halk koşusunda çok kötü derece yaptım. O zamanlar atletizm adına herhangi bir çalışmam olmamıştı. Koşudan sonra beden eğitimi öğretmenim yanına çağırdı. Antrenman yapar çalışırsam iyi bir atlet olacağımı söyledi. Tabii ben de o zamanlar bu kadar ilerleyeceğimi düşünmüyordum." ifadelerini kullandı.

Spora başlama kararı sonrası engellerinden dolayı ailesi ve çevresinden olumsuz tepkiler aldığını vurgulayan Nesim, sözlerine şöyle devam etti:

"Ailem atletizme başlamama karşı çıktı. Yaşadığım mayın kazası nedeniyle üzüntü duyuyorlardı. Spor yaparken bir şey olacağından endişeleniyorlardı. Fakat olumsuz sözleri dinlemedim, atletizmde başarılı olacağıma inandım. Tüm zorluklara rağmen düzenli çalışarak başarılı bir sporcu oldum."

Aile desteğinin önemini vurgulayan 23 yaşındaki milli atlet, kendisini daima motive eden ailesinin başarılarına büyük katkıda bulunduğunu belirtti.


- Rio'da hedef madalya


Erkekler 1500 metrede Avrupa şampiyonu Nesim, haziran ayında İtalya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ve eylülde Brezilya'nın ev sahipliği yapacağı 2016 Rio Paralimpik Oyunları’na hazırlandığını kaydetti.

Antrenörü Muhittin Gökçe ve Galatasaray Kulübü'nün desteğiyle başarıya ulaştığını anlatan Nesim, "Öncelikle Avrupa Şampiyonası'nda unvanımı korumak istiyorum. 2012 Londra'da ilk paralimpik oyunları tecrübemi yaşadım. Bu sefer 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılacağım. Hedefim kesinlikle madalya kazanmak." diye konuştu.

Kariyerinin devamında antrenör olarak yeni sporcular yetiştirerek onların olimpiyatlara katılmasını sağlamayı istediğine de değinen milli atlet, engellilere spor yapmalarını tavsiye etti.

Mehmet Nesim Öner, "Önemli olan inanmak. Kendilerine inansınlar, inandıktan sonra her işi yapabilirler. Spordan sanata bütün branşlarda başarılı olabilirler. Evlerine kapanmaktan vazgeçsinler." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.