Hamas'tan Abbas'ın "Anayasa Mahkemesi" kararına tepki

Hamas'tan Abbas'ın "Anayasa Mahkemesi" kararına tepki
Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri:"Yüksek Anayasa Mahkemesinin bireysel bir anlayışla oluşturulması, Filistin uzlaşısının içini boşaltır"

GAZZE (AA) - Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın oluşturacağı Yüksek Anayasa Mahkemesini "yasa dışı" olarak nitelendirerek, mahkemenin hiçbir kararını tanımayacaklarını bildirdi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, "Anayasa Mahkemesinin bireysel bir anlayışla oluşturulması, Filistin uzlaşısının içini boşaltır, tekelci anlayışı pekiştirir" ifadesini kullandı.

Anayasa Mahkemesi üyelerinden istifa etmelerini isteyen Ebu Zuhri, "Söz konusu üyelerin Filistin arenasındaki bölünmeyi artırma sorumluluğu taşıdığını" kaydetti.

Hamas'tan daha önce yapılan yazılı açıklamada, Abbas'ın Yüksek Anayasa Mahkemesi oluşturulması yönündeki kararının yasalara aykırı olduğu, ulusal ortaklığın inkarı ve tekelleşme anlamı taşıdığı ifade edilmişti.

Mahmud Abbas, kanunların anayasaya uygunluğu ve yorumunun yapılması için Filistin yönetimi kurulduğundan bu yana ilk defa Yüksek Anayasa Mahkemesi kurulması yönünde dün bir kararname yayınlamıştı. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, 9 üyeden oluşacak Yüksek Anayasa Mahkemesinin başkanlığına Muhammed el-Hac Kasım getirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.