Hamas'tan Türkiye'ye 'Gazze teşekkürü'

Hamas'tan Türkiye'ye 'Gazze teşekkürü'
Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, "Türkiye'ye ve yönetimine Gazze'de ablukanın kaldırılması şartını koştukları için teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Filistin davasına destek verdiği ve İsrail ile ilişkileri normalleştirilmesi karşılığında Gazze'den ablukanın kaldırılması şartını koştuğu için Türkiye'ye teşekkürlerini sundu.

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Meşal, "Türkiye'ye ve yönetimine Gazze'de ablukanın kaldırılması şartını koştukları için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Eğer Türkiye Gazze'de ablukanın kaldırılması şartından vazgeçseydi uzun zaman önce anlaşma olurdu." dedi.

Hamas'ın, Türkiye ve Katar'ın yeniden imarı ve diğer konulardaki çabalarıyla ablukayı kaldırmaya çalıştığını ifade eden Meşal, Filistin iç sahasını halkın istek ve çıkarları yerine bölgesel saiklere göre şekillendirmeyi, yeni bir liderlik oluşturmayı ve bu liderlik ile siyasi kararların kontrol edilmesini amaçlayan bölgesel planlara dikkati çekti. Meşal, bu planlarla, Gazze ve Ramallah'ın hedeflendiğini, Hamas'ın ve direnişin gücünün kırılmaya çalışıldığını kaydetti.

-"Ulusal birlik ve uzlaşının sağlanması önceliklerimizdendir"


Dünyada Filistin meselesinin unutulduğu bu dönemde Filistin konusunda önceliklerin belirlenmesinin önemine işaret eden Meşal, ayrılığın sona erdirilmesi, ulusal birlik ve uzlaşının sağlanmasının Hamas'ın öncelikleri arasında olduğunu kaydetti. Meşal,uzlaşı ve ulusal birliğin gerçekleşmesinin özünde ulusal birlik hükümetinin kurulması, barışta ve savaşta bütün gruplar arasında bir ortaklık sağlanması olduğunu belirtti.

İntifada ve direniş dürtüsünü korumak, Gazze ablukasının kaldırılması ve Gazze'nin yeni bir savaşa çekilmesini önlemek için çaba göstermenin de önceliklerinden olduğunu belirten Meşal, "Bizim projemiz savaşlar serisi oluşturmak değil, Filistin'i kurtarmak ve direniştir. Ancak bunun yanı sıra en kötü ihtimallere karşı direnişin gücünü arttırmayı ve hazır hale getirmeyi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.