Hami-yet ve Halk Eğitim sergi açtı

Hami-yet ve Halk Eğitim sergi açtı
YOZGAT (AA) - Babası vefat etmiş 18 yaşını doldurmamış çocuklar ve annelerine yönelik psiko-sosyal destek, eğitim desteği ve atölye çalışmaları veren...

YOZGAT (AA) - Babası vefat etmiş 18 yaşını doldurmamış çocuklar ve annelerine yönelik psiko-sosyal destek, eğitim desteği ve atölye çalışmaları veren Hami-Yet projesinden faydalanan kadınların Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yaptıkları tel kırma, ahşap yakma ve mefruşat sergisi açıldı.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Salonundaki sergi açılışında Yozgat Valiliği bünyesine yaklaşık 5 aydır devam eden kursların sergisinin açtıklarını söyledi.

Bu faaliyetin bir gönül faaliyeti olduğunu ifade eden Yazıcı, "Manevi hazları ve zevkleri olan bir faaliyet. Özellikle Yozgat’ımızda, kendilerini çocuklarının bakımına, büyütülmesine, yetiştirilmesine adamış, hem anne hem baba rolünü ifa eden, zorlukları kendi başına göğüsleyen sevgili Hami-Yet annelerimizin güzel çalışması sonrası ortaya çıkan el emeği göz nuru eserlerin sergisini açıyoruz. Bugün burada, 5 aydır devam eden çalışmaların mürüvvetini görüyoruz." dedi.

Annelerin kendilerine sosyal imkanlar tanındığı ölçüde çok gayretli olduklarını ve başarılı olduklarını gösterdiklerini belirten Yazıcı, "Annelerimizin 0-18 yaşlarında ve üniversiteye giden evlatları var. Tek kelimeyle izah edecek olursak bizler ayrı, özel ve samimi bir aileyiz. Şuan Allah’a şükürler olsun Hami-Yet 15 ayrı yerde uygulanıyor. İnşallah Türkiye genelinde de Hami-Yet projesi devam edecek." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, davetliler sergiyi gezdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.