Hamide Kurt, azmiyle Rio kapılarını açtı

Hamide Kurt, azmiyle Rio kapılarını açtı
Çocukken geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamını sürdüren 22 yaşındaki Hamide Kurt, Rio Paralimpik oyunlarında Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşıyor- Avrupa rekortmeni, bedensel engelli milli atlet Kurt:- "Rio'da ülkemi en

ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - Paralimpik Oyunları'na tekerlekli sandalye atletizminde katılma hakkı elde eden ilk Türk bayan sporcu Hamide Kurt, Rio'da ülkesini en iyi şekilde temsil edeceğini ifade ederek olimpiyat şampiyonu olmak istediğini kaydetti.
İstanbul'da, 9 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu yürüme yetisini kaybeden Hamide, hastanede yaklaşık iki yıl süren tedavisinin ardından hayata tutundu.
Bağcılar Belediyesi bünyesinde tekerlekli sandalye basketboluyla spora başlayan 22 yaşındaki milli sporcu, bu branşın kendisine çok uygun olmadığını düşünerek, geçiş yaptığı atletizm dalında birçok başarıya ulaştı.
Şu an Bağcılar Belediyesi Engelliler Atletizm Takımı sporcusu olan Hamide, 2007 yılında katıldığı ve kendisi açısından ilk Türkiye şampiyonasındaki başarısıyla milli takıma seçildi.
Hamide Kurt, bugüne kadar katıldığı ulusal, uluslararası yarışmalarda 50'ye yakın madalya ve kupa kazandı AA muhabirine yaptığı açıklamada bulunan Hamide, Rio'da yapılacak Paralimpik Oyunları'na katılmaya hak kazandığını ve tekerlekli sandalye atletizminde, 'Türkiye'yi temsil edecek ilk bayan atlet' unvanına sahip olduğunu söyledi.
Milli sporcu, "Rio'da ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum" ifadesini kullandı.
Hollanda'da 2012 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Paralimpik Komitesi Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda 200 metreye 34 saniyede ulaşarak altın madalya kazandığını belirten Hamide, 2015'te Katar'da 100 metredeki 17 saniye 10 saliselik derecesiyle Avrupa rekoru kırarak, dünya ikincisi olduğunu bildirdi.
- "Her insan engelli adayı"
2016 Rio Paralimpik Oyunları öncesi 15-17 Mart'ta Dubai'de gerçekleştirilecek "olimpiyat baraj yarışı"na da katılacağını dile getiren Hamide, söz konusu yarışın kendisi açısından rahat geçmesini beklediğini ve en iyi dereceyi elde etmek için çalışacağını vurguladı.
Hamide Kurt, tüm engellileri öz güven için spora davet ederek, "Her insan engelli adayıdır. Benim gibi olan arkadaşlar, evde durmasınlar. Dışarıya çıkıp spor yapmaya çalışsınlar. Biz, bize verilen fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Milli atlet, kendisine her zaman destek olan ailesi, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ve antrenörü Ömer Cantay'a teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.