Hanımların aradığı leziz kek tarifi
Yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla kıvamı haline gelene kadar yoğun bir şekilde çırpın.
Süt, yağ ve rendelenmiş portakal kabuğunu ya da fıstık da ekledikten sonra çırpma işlemine bir süre yoğun kıvamını alana kadar devam edin.
Sonraki aşamada un, kabartma tozu ve vanilyanızı hazırladığınız karışıma ekleyin.
Tüm malzemeleri mikserle karıştırmaya devam edin. Kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın.
Kek kalıbı kesinlikle kullanılmalıdır.
Hazırladığınız harcı dökün ve üzerini bir spatula yardımı ile hazırlayınız.
160 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra 1 saat kadar dinlendiriniz. Daha sonra 1 saat kadar da buzdolabında soğutma işlemini yapınız. Dolaptan çıkardıktan sonra damak zevkinize göre puding ile üstüne dökerek kendinize göre hazırlayıp süsleyip sunuma hazır hale getirebilirsiniz.
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Arzuya göre portakal kabuğu ya da fıstık taneleri
Afiyet olsun.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.