Hannover'de TTIP protestosu

Hannover'de TTIP protestosu
Hannover’de, ABD ile AB arasında imzalanması planlanan serbest ticaret anlaşması “TTIP” protesto edildi

HANNOVER (AA) – Almanya'nın Hannover kentinde, ABD ile AB arasında imzalanması planlanan serbest ticaret anlaşması protesto edildi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldiği Hannover kentinde Arthur-Menge-Ufer meydanında toplanan yaklaşık 200 gösterici, slogan atarak AB ile ABD arasında müzakereleri süren Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması’nı (TTIP) protesto etti.

Obama’nın Almanya’ya ziyaretini de eleştiren göstericiler, “TTIP’i durdurun”, “TTIP’e hayır”, “Obama evine dön”, “ABD ordusu evine dön” yazan pankartlar taşıdılar.

Gösteri sırasında yapılan konuşmalarda, TTIP ve benzeri serbest ticaret anlaşmalarının dünyadaki zengin insanların çıkarlarını koruduğu ve anlaşmanın uygulamaya girmesi durumunda bunun çevre, istihdam ve sosyal haklar gibi birçok alanda olumsuz sonuçları olacağı kaydedildi.

Konuşmaların ardından göstericiler kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. “Braunschweiger Meydanı”nda sona eren yürüyüşe bazı göstericiler araçlarıyla konvoy yaparak destek verdi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteri esnasında bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Bu arada kentte dün de yaklaşık 35 bin kişinin katıldığı gösteride TTIP ve AB ile Kanada arasında planlanan Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması (CETA) protesto edilmişti.

-Obama’nın temasları

Öte yandan, Obama'nın iki gün sürecek Almanya ziyareti başladı.

Obama, Hannover’de, Merkel tarafından tarihi Herrenhausen Sarayı’nda askeri törenle karşılandı.

Günlerdir yoğun güvenlik önlemlerinin uygulandığı kentte bugün de saray çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı, çatılara keskin nişancılar yerleştirildi. Obama’nın sarayda bulunduğu süre boyunca helikopterlerle havadan denetim yapıldı.

ABD Başkanı seçilmesinden bu yana Almanya’ya beşinci ziyaretini gerçekleştiren Obama’nın bugünkü temaslarında ağırlıklı gündem maddesini ekonomi oluşturuyor.

Obama Merkel ile bu sene ABD’nin partner ülke olduğu Hannover Sanayi Fuarı’nın açılışını gerçekleştirecek. İki lider, yarın fuardaki stantları gezecek, Amerikalı ve Alman iş adamlarıyla bir araya gelecek.

Hannover'de TTIP protestosu

Hannover'de TTIP protestosu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.